Consumenten overgeleverd aan onhygiënische keukens?

Via social media kreeg ik onlangs enkele foto’s te zien van een keuken, waar er voedsel wordt geproduceerd. Roti die ter verkoop wordt aangeboden in zakjes bij de kassa in verschillende Chinese winkels. Onvoorstelbaar zat ik naar de foto’s te kijken. Verschrikkelijke toestanden, een onhygiënische keuken, waar er voedsel wordt bereid die ten verkoop wordt aangeboden aan consumenten.

Iedereen probeert wat bij te verdienen en dat neem ik niemand kwalijk. Maar men neemt het helemaal niet nauw met de rechten van de consumenten. Ik eet weleens wat op straat. Die lekkere worst van de worstman of die bami van Mae voor de Chinees of de tjauwmin moksi van Omoe. Surinamers en ook ik houden van lekker eten

Echter zal ik er vanaf nu wel twintig keer over nadenken als ik iets koop. Na de verschillende foto’s die al een poos worden verspreid na controle van de diverse instanties ben ik me ervan bewust geworden dat niet iedere verkoper het nauw neemt met de hygiëne en veiligheid van de consumenten.

Ik zat me dan ook af te vragen, of er geen strengere regels en voorwaarden moeten worden gesteld voor de bereiding en verkoop van voedsel. Een vergunning en regelmatige controle van de keuken moet er wel toe leiden dat bovenstaande zaken zich niet meer voordoen en er voortaan voedsel wordt geproduceerd in nettere keukens en men de voedselveiligheid hoog in acht houd.

Opmerkelijk is dat er via social media met name Facebook etenswaren worden aangeboden. Een kleine zoektocht levert als resultaat op dat er van alles wordt verkocht van kokosballetjes tot bruidstaarten. Bij navraag blijkt ook dat er flink wordt verkocht op hoogtijdagen. Naar mijn mening ligt het helemaal aan de consument hoe bewust hij of zij zich ervan is om eten te kopen, waarvan men helemaal niet weet hoe het is bereid of vanwaar het afkomstig is.

Wees bewust en let vooral op waar je voedsel koopt!

Mayra Edoo

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG