A20-voorzitter Steven Reyme vindt het een kwalijke zaak dat partijen nu vragen om genoeg zetels te krijgen, zodat ze, bij wijze van spreken, een dusdanige meerderheid hebben dat ze alleen kunnen regeren. Onder het motto ‘dat de ontwikkeling van het land effectiever zal plaatsvinden’, wordt de kiezer wederom bedrogen, vindt de politicus.
ADVERTENTIE |
Iedere goede leider weet dat een partij het alleen niet zal kunnen klaarspelen. Het is een kwestie van krachten bundelen en het belang van het land vooropstellen. De VHP heeft 20 zetels en regeert buiten de ABOP om. Alles gaat via presidentiële commissies. De partijen die om absolute macht vragen, moeten zich schamen, zegt de A20-topman via TBN Prime Alert.
Volgens hem zegt dat veel over hun inborst. Je moet juist mensen zoeken met wie in daden gewerkt kan worden aan de opbouw van het land. Reyme riep elke progressieve partij op om niet te luisteren naar die onzin, maar door te gaan met het verkondigen van hun eigen ideologie.
De voorzitter vindt het jammer dat de meeste partijen gefundeerd zijn op partijpolitieke belangen. Daarin moet verandering komen, vindt hij. Hij is blij dat meerdere politici het idee van A20 delen om te gaan voor een technisch kabinet. De ex-president sprak zelf van een nationaal kabinet, aldus Reyme. Ook de VHP riep hij op om in die richting te denken, zodat het land kan worden opgebouwd.
Reyme blijft voorstander van het terugbrengen van het aantal ministeries naar maximaal twaalf. Ongeacht wie de verkiezingen van 2025 mag winnen, moet er een nieuw fundament gelegd worden voor de volgende generatie. Dat is staatsmanschap.
De A-20-voorzitter is niet te spreken over de handelingen van BIBIS-minister Albert Ramdin, die duidelijk een persoonlijke agenda nastreeft om voorzitter van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) te worden, terwijl zijn bijdrage voor Suriname de afgelopen jaren zeer gebrekkig is geweest. De
Reyme vindt het niet kunnen dat veelal jongeren het land verlaten om ergens anders een bestaan op te bouwen, omdat ze niet te spreken zijn over het gedrag van politici in het land.