Films met Aziatische acteurs domineren VS

De cast van Crazy Rich Asians
Print Friendly, PDF & Email

Drie films met Aziatische acteurs in de hoofdrol hebben het afgelopen weekend de Amerikaanse bioscopen gedomineerd. Dat blijkt uit de cijfers van de Amerikaanse vakbladen.

De romantische komedie Crazy Rich Asians, die al drie weken volle zalen trekt, was de grote winnaar met een opbrengst van 22 miljoen dollar. De film over een Aziatische erfgenaam die voor het eerst zijn vriendin meeneemt naar zijn rijke familie bracht in totaal inmiddels 110 miljoen dollar op.

De tweede plek is voor de actiethriller The Meg, over een prehistorische reuzenhaai die huishoudt voor de kust van China. In de film is een grote rol weggelegd voor de Chinese actrice Li Bingbing.

Searching
Een opvallende nieuwkomer in de top 5 is de lowbudget-thriller Searching van regisseur Aneesh Chaganty. Searching vertelt het verhaal van een vader die weigert af te wachten als zijn dochter vermist raakt. Via de laptop van zijn tienerdochter probeert hij meer te weten te komen over haar leven en haar vrienden. De hele film wordt verteld via de schermen van computers, smartphones en andere technologische apparaten.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Koreaans-Amerikaanse acteur John Cho, onder meer bekend van Star Trek.

De Telegraaf

VANDAAG