Vijf positieve COVID-19-gevallen in Frans-Guyana

De prefect van Frans-Guyana en het Franse agentschap Agence Régionale de Santé (ARS) hebben in Saint-Laurent du Maroni in buurland Frans-Guyana melding gemaakt van vijf gevallen van het coronavirus (COVID-19).

Volgens de nieuwssite la1ere.fr zijn de vijf besmette personen woonachtig in Saint-Laurent du Maroni. Het vermoeden bestaat dat de mensen waarschijnlijk in Frankrijk besmet zijn geraakt met het virus. Daar hebben ze deelgenomen aan een religieuze bijeenkomst die van 17 tot en met 24 februari plaatsvond in Mulhouse, Frankrijk.

Verschillende mensen die de bijeenkomst hebben bijgewoond, testte positief op het virus in Frankrijk. Het ARS geeft aan dat de vijf personen worden behandeld, hun situatie is niet alarmerend. Ze zijn opgevangen door de medische teams van het Centre Hospitalier de l’Ouest Guyanais en zijn in quarantaine geplaatst.

Een team van het ARS gaat aan de slag in Saint-Laurent du Maroni waarbij personen geïdentificeerd zullen worden die allemaal in nauw en langdurig contact zijn gekomen met de besmette personen.

Het is echter niet bekend wanneer de vijf personen van Frankrijk naar Frans-Guyana zijn afgereisd.

De vijf gevallen brengen het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus in de Franse overzeese gebieden op acht. Er zijn twee gevallen in het Franse Sint Maarten en één in Sint Barthélemy (Sint Barts).

VANDAAG