Guyana telt nu 113 positieve COVID-19-gevallen

Print Friendly, PDF & Email

Guyana registreerde gisteren vier nieuwe gevallen van het coronavirus, waarmee het totale aantal besmette gevallen op 113 is gekomen. Tien personen zijn aan het COVID-19-virus overleden, terwijl 39 personen inmiddels zijn hersteld.

Binnen een dag tijd zijn er nog eens 56 testen gedaan, wat het totale aantal geteste personen op 986 brengt, waarvan 873 negatief zijn getest. Dit betekent dat er nu 64 actieve COVID-19-gevallen in het land zijn. Er zijn zes personen op de COVID-19 ICU, waarvan één geïntubeerd en 67 bevinden zich in institutioneel isolement.

“We moeten serieus nadenken over het verminderen van de overdracht van deze ziekte en het beperken van de verspreiding van het virus, zodat we allemaal weer normaal kunnen worden. Is dit niet ons uiteindelijk doel?”, vroeg Karen Gordon-Boyle, deputy chief medical officer gisteren tijdens de dagelijkse COVID-19-update.

Zij vroeg de Guyanezen om zich niet alleen aan de regels te houden, maar om ook de nodige informatie te verstrekken over degenen van wie men weet dat die in contact zijn geweest met positieve gevallen. Door dit niet te doen zorgen personen ervoor dat zij en hun geliefde het risico lopen om deze ziekte op te lopen en mogelijk hun leven te verliezen. Ze onthulde dat regio drie, de enige regio is zonder een positief geval en dat Cuyuni-Mazaruni, regio 7, nu haar eerste bevestigde geval heeft gemeld.

“Dit betekent dat het coronavirus langzaam zijn weg vindt door heel ons land. Maar weet je wat, je kunt helpen een einde te maken aan de verspreiding van deze ziekte”, zei Gordon-Boyle. Ze voegde er meteen aan toe dat ze niet veel vraagt, gewoon dat de mensen regelmatig de handen wassen, hun gezicht, ogen, neus en mond niet zomaar aanraken wanneer ze griep hebben, de nodige afstand van elkaar nemen en zich houden aan de avondklok die is gesteld door de regering.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG