Biden wijst verzoek Trump om drugstest voor debat af

Presidentskandidaat Biden voorafgaand aan een toespraak in Wilmington in de staat Delaware. Foto: Reuters

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft geweigerd voorafgaand aan het eerste presidentiële debat op dinsdagavond een drugstest af te nemen. Daartoe was hij opgeroepen door president Donald Trump, die zijn rivaal ervan verdenkt prestatiebevorderende medicijnen te gebruiken.

Tijdens een persconferentie op zondag lachte Biden het verzoek weg. Op Twitter schreef president Trump vervolgens: “Joe Biden heeft zojuist aangekondigd dat hij niet akkoord gaat met een drugstest. Goh, ik vraag me af waarom?”

In een verklaring zegt het campagneteam van Biden dat de voormalige vicepresident van plan is om bij het debat te antwoorden met woorden. “Als de president denkt dat hij zich het best kan uitdrukken met urine, dan moet hij dat doen”, zei een woordvoerder tegen Politico.

Het is niet de eerste keer dat Trump oproept tot een drugstest voor ‘Sleepy Joe’, zoals de president Biden noemt. Volgens Trump presteert Biden dermate wisselend tijdens debatten dat er stimulerende middelen in het spel zouden moeten zijn. Zelf wil Trump zich ook aan een drugstest laten onderwerpen. Overigens daagde Trump in 2016, toen hij het opnam tegen Hillary Clinton, de Democratische presidentskandidaat ook uit een drugstest te doen.

NRC

VANDAAG