Venezuela start vaccinaties met Spoetnik V-vaccin

Venezolaanse luchthavenmedewerkers plaatsen pakketten met 100.000 doses van het Russische Spoetnik V-vaccin tegen COVID-19 in een gekoelde vrachtwagen op de internationale luchthaven Simon Bolivar in La Guaira, Venezuela. Foto- AFP

Venezuela is begonnen met het inenten van zorgpersoneel met het Russische coronavaccin Spoetnik V. Het is de eerste stap in de vaccinatiecampagne van Venezuela. Tegen het eind van dit jaar wil de regering 70 procent van de bevolking hebben ingeënt, zei minister Carlos Alvarado van Volksgezondheid donderdag.

Venezuela heeft een overeenkomst gesloten voor 10 miljoen doses van het Spoetnik-vaccin. Eerder werkte het land ook al mee aan testen met het Russische coronamiddel.

De regering heeft via COVAX, het vaccinatieprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ook 1,4 tot 2,4 miljoen doses van het vaccin van AstraZeneca gereserveerd. Het is echter nog niet duidelijk wanneer die geleverd zullen worden.

Volgens de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie, een regionale tak van de WHO, moet Venezuela eerst nog een aanbetaling van achttien miljoen dollar voldoen.

NU.nl

VANDAAG