Nederlands vliegverbod verlengd, ook voor Suriname

Een toestel van de KLM op luchthaven Schiphol. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het verbod op passagiersvluchten vanuit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en enkele landen in Midden-Amerika naar Nederland wordt verlengd tot 1 mei. Dat meldt de Nederlandse overheid. Het verbod geldt ook voor vluchten uit Suriname.

Het verbod geldt voor vluchten uit Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Het verbod moet voorkomen dat extra besmettelijke varianten van het coronavirus die daar zijn ontstaan, zich naar Nederland kunnen verspreiden.

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit zijn uitgezonderd van het vliegverbod. Zij kunnen wel naar Nederland terugkeren, maar de Nederlandse overheid organiseert geen repatriëringsvluchten. Ook vrachtvluchten en vluchten om medische redenen zijn nog wel toegestaan.

Een woordvoerder van de KLM meldt dat de maatschappij ondanks het verbod gewoon vliegt naar Zuid-Afrika en landen in Midden- en Zuid-Amerika.

In Nederland wordt per 15 mei een quarantaineplicht ingevoerd, meldt de NOS.

VANDAAG