Nederland: mondkapjesplicht mogelijk ten einde

Premier Rutte. Beeld: France 24
Print Friendly, PDF & Email

De Nederlandse regering overweegt bij de volgende versoepelingsronde van de coronamaatregelen op zaterdag 26 juni ook een einde te maken aan de mondkapjesplicht. Vrijdag zou de knoop worden doorgehakt, schrijft de Nederlandse krant AD.

De mondkapjes zouden mogelijk niet meer nodig zijn omdat de coronacijfers in Nederland al enkele weken de goede kant op gaan. Dinsdag maakte het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM de nieuwste weekcijfers bekend, die opnieuw fors gedaald waren ten opzichte van één week eerder.

“Het zou kunnen dat de mondkapjesplicht ten einde komt. Maar we moeten zorgvuldig afwegen wat nu al kan worden versoepeld en wat mogelijk nog langer moet blijven”, citeert het AD minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). In de Nederlandse regering zou ook een discussie worden gevoerd over het afschaffen van de afstandsmaatregelen en het thuisblijven bij klachten.

Andere versoepelingen die vrijdag op tafel liggen zijn het verruimen van de capaciteit voor bioscopen, theaters en horecagelegenheden. De horeca zou ook langer mogen openblijven en thuis zouden Nederlanders meer bezoek mogen ontvangen.

NU.nl

VANDAAG