Bolsonaro in quarantaine na besmettingen in Braziliaanse delegatie

President Bolsonaro spreekt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe
Print Friendly, PDF & Email

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is bij terugkeer van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor veertien dagen in quarantaine gegaan. Aanleiding is de positieve coronatest van zijn minister van Volksgezondheid, Marcelo Queiroga, eerder deze week.

In de aanloop naar de Algemene Vergadering was de aanwezigheid van Bolsonaro in New York al omstreden. Hij zou de enige niet-gevaccineerde regeringsleider op de bijeenkomst zijn geweest. Dit leidde tot protesten bij het hotel waar de Braziliaanse delegatie verbleef. Op videobeelden is te zien dat Queiroga vanuit een busje zijn middelvinger opsteekt naar de demonstranten.

Hij en een ander lid van de delegatie testten dinsdag positief en verblijven nog in New York. De rest van de delegatie is op advies van de Braziliaanse gezondheidsautoriteit bij thuiskomst in quarantaine gegaan.

Sinds de uitbraak van de pandemie zijn zo'n 600.000 inwoners van Brazilië overleden aan het virus. Bolsonaro heeft de ernst van de pandemie steevast afgezwakt. Een parlementaire enquêtecommissie doet onderzoek naar het coronabeleid.

NOS

VANDAAG