Toewijzingsbeschikkingen!

Albert König

Afgelopen weekend zijn er 271 toewijzingsbeschikkingen uitgereikt. Dit is toch goed nieuws of zie ik het nou totaal verkeerd. Natuurlijk zal het paars gekleurde deel meteen roepen dat dit zeker goed nieuws is en daar ben ik het dan ook volledig mee eens. Na jaren wachten hebben deze mensen eindelijk de beschikking toegewezen gekregen en als ze binnen 6 maanden alle papieren netjes invullen, beschikken deze langwachtende mensen dan eindelijk over een eigen perceel.

Eindelijk zullen deze mensen dan af zijn van de torenhoge huurprijzen die men tegenwoordig in Suriname vraagt, zelfs voor een kippenhok durven de in mijn ogen ‘uitnemers’ een absurd bedrag te vragen. Bedragen die overigens voor 95% in euro’s betaald moeten worden. Je moet met andere woorden je beetje verdiende SRD’s ook nog even omwisselen of omrekenen in euro’s. Dat is helemaal lekker met de huidige koers. Uit eigen ervaring heb ik vorige week met 1 transactie SRD 2800 verloren, maar dit even ter zijde.

En kom trouwens maar eens aan euro’s. De banken geven ze niet, de cambio’s hebben in het zicht stapels liggen, maar zeggen gewoon met een staalhard gezicht, dat ze geen euro’s hebben. Nee, meneer de leugenaar van de cambio, u hebt ze wel maar omdat de koers te laag is wilt u ze niet van de hand doen, dat is de waarheid. Sorry, lieve mensen, maar dit is toch echt wel een schande.

Op deze manier raakt men zijn zuurverdiend geld wel erg snel kwijt en alleen daarom zou de regering hier iets aan moeten doen en dan vooral deze uitnemers die zich in een heuse wild west setting wanen, keihard moeten aanpakken. De vraag is hoe dan?

Nou dat is eigenlijk niet zo moeilijk. De huren moeten worden aangepast naar het salarisniveau. Want als dit niet gebeurt, dan krijgen behalve de uitzendingen van 1 voor 12, straks ook 1 voor 11, 1 voor 10, 1 voor 9 en ga zomaar door. De oplossing is dat de regering een huurcommissie in het leven moet gaan roepen, die dan opkomt voor de huurders en dan hopelijk de uitnemers hun prijzen wel zouden moeten verlagen, anders hebben ze leegstand en dat levert totaal geen euro’s op.

Maar laten we teruggaan naar de toewijzingsbeschikking. Waar de paarse kant blij was met dit hele gebeuren, liep de oranje kant nog schoorvoetend te zoeken naar het mysterieuze vliegtuigje, wat misschien wel een drugstransport van de president kon zijn. Jammer voor de oranje kant, maar dit vliegtuigje is helaas niet als een geschenk uit de hemel komen vallen. De heer Santokhi moet nog heel even wachten of andere snode plannen bedenken om president te zullen worden. Ik zeg snode plannen, ja inderdaad. Want ik vind het echt schandalig dat onder ander de oranje kant de toewijzingsbeschikking een verkiezingsstunt noemt.

Lieve oranje of andere gekleurde mensen, het maakt niet uit wat het is of hoe jullie of jullie leider het noemen. Het gaat hierom dat er mensen worden blij gemaakt en eindelijk hun eigen huis kunnen gaan bouwen. Hier zou je als inwoner van Suriname blij om moeten zijn in plaats van het ziekelijke jaloerse gedrag wat men nu vertoont.

Natuurlijk werden er ten tijde van de vorige regering ook wel eens 271 toewijzingsbeschikkingen uitgedeeld. Alleen is het verschil nu dat er 271 mensen blij worden gemaakt met een beschikking en ten tijde van de vorige regering slechts 3. Ja, 3 mensen konden toen de 271 gronden verdelen en zo weer lekker voor veel geld gaan verkopen. Of nog erger verhuren! Ja. Verhuren voor euro’s en wel zodanig hoog dat mensen hun kind niks meer te eten kunnen geven.

Dus lieve mensen, laten we met zijn alle blij zijn voor deze mensen die hun toewijzingsbeschikking hebben gehad en laten we vooral zien dat er voor een ieder hoop is en blijf vooral die hoop vasthouden. Want dat is de andere manier om van de uitnemende verhuurders af te komen.

Tot donderdag.

Albert König

Disclaimer

  1. Een column heeft een maatschappelijke functie in een democratische samenleving.
  2. Columnisten schrijven op eigen titel en onder eigen verantwoordelijkheid.
  3. De publicatie van een column op Suriname Herald, houdt niet in dat Suriname Herald de inhoud van de column onderschrijft.
  4. Suriname Herald is gelet op het bij punt 3 genoemde, niet aansprakelijk voor de inhoud van een column.
  5. Suriname Herald erkent de auteursrechten van columnisten op de inhoud van hun column.
  6. Gelet op de auteursrechten van columnisten op hun column, kan Suriname Herald op verzoek van derden niet overgaan tot verwijdering van een column.
  7. Indien derden het niet eens zijn met de inhoud van een column, dienen zij tot een vergelijk te komen met de columnisten. Eventuele procedures dienen gevoerd te worden tegen columnisten, niet tegen Suriname Herald.

VANDAAG