Demagogie van de bovenste plank!

Albert König

Al weken kijk ik reikhalzend uit naar het meterslange dossier van bewijs van de heer Chan Santohki, dat hij iedereen had beloofd. Als een ware demagoog, wist hij ons te melden, dat hij genoeg bewijs had tegen de president. Als iemand zoiets zegt, ga ik automatisch lopen gissen wat het bewijs dan wel zou zijn. Maar als vooralsnog besluit de valse demagoog rectificatie van de woorden die de heer Desi Bouterse in november 2007 heeft uitgesproken. Jawel, we praten over woorden die 8 jaar terug zijn uitgesproken.

Sorry, maar het is echt lachwekkend te noemen, als je al niet van triest kan spreken. 8 jaar lang heeft meneer de demagoog zijn mond gehouden en kon allang om een rectificatie vragen, maar heeft dit niet gedaan. Maar nu doordat hij zelf smaad en laster heeft gepleegd, gebruikt hij dit als een stok om mee te slaan. Eigenlijk kan je beter het woord stok achterwege laten en praten over een satéprikker. Want zeg nou zelf lieve mensen, hadden jullie ook niet meer verwacht? Iets wat smeuïger was geweest of iets waarvan we allemaal hadden kunnen zeggen: Wow, dat is nog eens echt nieuws. Maar helaas heeft meneer de demagoog ervoor gekozen om zich als een huilende kleuter te gedragen. U kent het vast wel: “Maar juffrouw, hij heeft dit tegen mij gezegd”.

Wederom levert meneer de demagoog het bewijs, dat hij totaal niet vooruit wenst te kijken, maar louter en alleen naar de geschiedenis wil kijken. Zou het niet iets voor u zijn, om een tijdje in het nationale archief te gaan zitten, om lekker alles te lezen over de geschiedenis van Switi Sranang. Ik kan het u aanraden, daar leer je namelijk echt veel van. En misschien kunt u dan tijdens het proces ook meteen de uitspraken van gouverneur van Sommelsdijck uit, pak hem beet, januari 1684 laten rectificeren. Dit past namelijk geheel in de lijn der verwachting van uw aanpak.

Had u niet beter kunnen opletten tijdens de lancering van V7, toen u de menigte demagogisch toesprak, dat het misschien wel binnen een maand ineens V6 zou worden. Dit had heel wat bespaard in de drukkosten of het ontwerpen van het logo. Immers bent u de grote coördinator van V7, eh sorry ik bedoel V6.

Nu we toch zijn aanbeland op het hele V6 verhaal. Welke van de zeven woorden die met de letter V beginnen, die u als een demagoog ten gehore bracht, wordt er nu geschrapt? Welk woord was KTPI in uw ogen waard? Of schrijft u alle zeven woorden op losse briefjes en doet u deze in de hoge hoed en pakt u er dan één uit, welke vervolgens dan van het lijstje wordt geschrapt? Eigenlijk weet u het woord dat moet worden geschrapt al, tenminste als u goed naar uzelf heeft geluisterd. Jawel, het woord ‘Vooruitgang’, is totaal niet aan de orde, althans voor u dan. Want u bent vooralsnog meer bezig achterom te kijken in de hoop de president af te zetten en om het volk hiermee op te hitsen, dan hetgeen waar het juist omgaat en hetgeen wat het volk echt wilt. Inderdaad meneer de demagoog, het volk wil vooruitgang. Om dit te bereiken heeft u nog een ruime drie maanden te gaan, dus veel succes hiermee.

Oh ja, als u toch voor de rechter staat vanwege het rectificeren van de woorden van de heer Bouterse uit 2007 en die van gouverneur van Sommesldijck uit 1684, doe mij dan een plezier en rectificeer dan meteen de woorden van V7 even. Eh, sorry ik bedoelde natuurlijk de woorden van V6 en dan ben ik benieuwd welke woorden u als meneer de demagoog dan zal gaan brengen aan het volk. De spanning stijgt net als dat het stijgt van het meterslange dossier van bewijs tegen de president. Ja, één ding is zeker meneer Santokhi, u weet ons wel in spanning te houden. Jammer dat het in mijn ogen tot nu toe slechts onzin is geweest waarop ik heb moeten wachten, maar zoals ik al zei het is nog geen 25 mei. Succes!

Tot donderdag.

Albert König

Disclaimer

  1. Een column heeft een maatschappelijke functie in een democratische samenleving.
  2. Columnisten schrijven op eigen titel en onder eigen verantwoordelijkheid.
  3. De publicatie van een column op Suriname Herald, houdt niet in dat Suriname Herald de inhoud van de column onderschrijft.
  4. Suriname Herald is gelet op het bij punt 3 genoemde, niet aansprakelijk voor de inhoud van een column.
  5. Suriname Herald erkent de auteursrechten van columnisten op de inhoud van hun column.
  6. Gelet op de auteursrechten van columnisten op hun column, kan Suriname Herald op verzoek van derden niet overgaan tot verwijdering van een column.
  7. Indien derden het niet eens zijn met de inhoud van een column, dienen zij tot een vergelijk te komen met de columnisten. Eventuele procedures dienen gevoerd te worden tegen columnisten, niet tegen Suriname Herald.

VANDAAG