Wie stopt Jogi beer!

Albert König

Heel even had ik gehoopt dat ik deze column niet over Jogi Beer (lees: Mahinder Jogi), hoefde te schrijven. Niets moet natuurlijk. Maar als iemand zo vol onterechte lof over zichzelf is, kan ik het niet laten om mijn woord niet te laten gelden.

Na het lezen van het bericht van Jogi beer, weet ik ineens één ding pertinent zeker. Jogi beer heeft geen spiegel in zijn huis, zelfs niet in zijn badkamer. Sterker nog, hij heeft de spiegels in zijn auto ook laten weghalen. Het niet hebben van een spiegel, zorgt ervoor dat je er ook niet hoeft in te kijken en dat je dan automatisch alles goed vindt aan jezelf. De fouten of in het geval van Jogi beer blunders, zie je dan ook niet. Oftewel, hij ziet wel de splinter in een andermans oog, maar de balk(en) ziet hij niet in zijn oog.

“Hij moet liever niet piepen, anders gaat hij grote blunders maken”, jawel zo luidt de tekst die Jogi beer over minister Soeresh Algoe heeft uitgesproken. De betekenis van het woord ‘blunder’ is bij Jogi beer schijnbaar niet bekend. Aangezien deze man alleen al de afgelopen week uitblinker was in het begaan van blunders. Nu heb ik zelf persoonlijk niet zoveel met mensen die zich helemaal geweldig vinden hoor. Vaak vind ik ze neigen naar narcisme. Maar aangezien ik geen arts ben, zal ik deze diagnose dan ook achterwege laten in het geval van Jogi beer.

Ook noemt hij minister Soeresh Algoe een kuikentje, dit op politiek gebied wel te verstaan. Zelf zou ik liever een kuikentje zijn, aangezien men deze vaak schattig en lieve dieren vindt. Maar Jogi beer, is behalve een beer ook een haan. Dit is aan alles te merken hoe de man zich gedraagt. Borst vooruit en blijvend denken dat hij de beste van allemaal is en eigenlijk is het nog erger gesteld.

Hij denkt namelijk echt dat hij boven de wet staat en heeft volgens eigen zeggen de heer Manodj Chitan van Openbaar Groen, niet verbaal met de dood bedreigd. Laat staan dat hij zou hebben gezegd dat hij zijn lichaam daarna zou dumpen. Toch vreemd om dit te ontkennen, terwijl er getuigen bij waren. Maar ja, Jogi beer staat dan ook boven de wet.

Misschien is het woord haan niet gepast bij Jogi beer, want na het lezen van enkele uitspraken die toch echt uit zijn mond zijn gekomen, zou ik hem eerder een kip zonder kop willen noemen. Deze benaming wordt dikwijls gegeven aan mensen die onzin praten.

Ook schroomt Jogi beer er blijkbaar niet voor om zichzelf zomaar een functie te geven. In een artikel van 14 februari, meldt hij immers dat hij zich voornamelijk bezighoudt met politiewerk in het veld. Jawel, ineens is de kip zonder kop, politieagent geworden. Sorry hoor, maar ligt het nu aan mij of is Jogi beer echt totaal de weg kwijt. Als dit laatste het geval is, dan hoop ik van harte voor ieder lid of aanhangers van de VHP dat hij ook de weg kwijt is naar de Olifant. Deze man haalt in mijn ogen het beleid van de VHP nog verder naar beneden en begint de VHP zelfs belachelijk te maken.

De vraag is dan ook: wie gaat Jogi beer dit vertellen? En nog belangrijker is: wie gaat hem zijn taken binnen de VHP afpakken? Natuurlijk zal er wel lacherig om worden gedaan, maar ik persoonlijk vind het reilen en zeilen van Jogi beer een ernstige zaak. Het heeft namelijk totaal niets met politiek te maken. Dus, beste mensen van de VHP, stop deze man alstublieft voordat hij nog grotere blunders zal begaan. Transformeer Jogi beer voor mijn part tot een kuikentje, die piepen immers alleen maar en kramen geen onzin uit. Succes!

Tot dinsdag.

Albert König

Disclaimer

  1. Een column heeft een maatschappelijke functie in een democratische samenleving.
  2. Columnisten schrijven op eigen titel en onder eigen verantwoordelijkheid.
  3. De publicatie van een column op Suriname Herald, houdt niet in dat Suriname Herald de inhoud van de column onderschrijft.
  4. Suriname Herald is gelet op het bij punt 3 genoemde, niet aansprakelijk voor de inhoud van een column.
  5. Suriname Herald erkent de auteursrechten van columnisten op de inhoud van hun column.
  6. Gelet op de auteursrechten van columnisten op hun column, kan Suriname Herald op verzoek van derden niet overgaan tot verwijdering van een column.
  7. Indien derden het niet eens zijn met de inhoud van een column, dienen zij tot een vergelijk te komen met de columnisten. Eventuele procedures dienen gevoerd te worden tegen columnisten, niet tegen Suriname Herald.

VANDAAG