Bouterse wilde miljoenen uitgeven tegen Hezbollah-imago

Print Friendly, PDF & Email

Van onze bronnen in New York kregen wij informatie dat de Surinaamse advocaat Nailah van Dijk in september 2018 in New York gezien zou zijn met advocaat Kenneth I. Schacter van het advocatenkantoor Morgan Lewis. Dit is een zeer groot advocatenkantoor in New York met ongeveer 2.052 advocaten/medewerkers. Wij zijn toen wat verder gaan onderzoeken en wat blijkt?

De regering-Bouterse was bereid vele miljoenen US-dollars te betalen om het internationaal beschadigde imago van Suriname weer te herstellen. Volgens documenten deed de NDP-regering enorm veel moeite om af te komen van het slechte internationale imago van een wetteloos land, geregeerd door een dictator die Suriname als drugsdoorvoerland handhaaft en te vriendelijk is voor Amerika’s vijanden, eerst Hezbollah en nu Rusland. Niet alleen het internationale imago, maar in het bijzonder ook het Surinaamse imago in Amerika wilde men verbeteren. Dit alles, blijkt uit documenten die wij in bezit hebben.

Dat de regering dit reclameproject in maart 2015 lanceerde, was bekend. Bekend was niet, dat men af wilde van het slechte imago van “Hezbollah, dictatuur, drugsdoorvoerland, wetteloosheid, vriend van Amerika’s vijanden (Hezbollah, Rusland), etc”. Dit doel was geheimgehouden.

Een in New York gevestigd reclame- en marketingbureau Everard Findlay Consulting, LLC, werd ingehuurd door de NDP-regering om het (cultuur)toerisme en de investeringen in Suriname een boost te geven. Dit zou bereikt moeten worden door middel van gedrukte en sociale media, evenementen in New York en bezoeken aan Suriname door trendsetters. Door het slechte imago van Suriname te herstellen zouden toerisme en investeringen toenemen in Suriname.

De problemen begonnen toen de NDP-regering het reeds slechte imago van Suriname begon te bevestigen, door contractbreuk en slecht betalingsgedrag. Everard Findlay Consulting werd zeer slecht betaald en zij spande een rechtszaak aan tegen de Staat Suriname. Op 30 april 2020 heeft de rechter in New York een uitspraak gedaan in deze zaak. Wij hebben de hand weten te leggen op deze uitspraak (zie hier).

De regering heeft deze zaak tot nu toe geheimgehouden voor het publiek.

Bij bestudering van deze uitspraak van de rechter in New York, blijkt dat de NDP-regering bereid was meer dan US$ 2 miljoen te betalen aan het betreffende reclamebureau. Het is nu de vraag hoeveel aan advocatenkantoor Morgan Lewis betaald zal zijn, want die zijn absoluut geen “goedkope jongens”. Ook is het de vraag hoeveel er betaald is aan advocaat Nailah van Dijk.

Op zich een mooi streven van de regering, maar is deze regering niet zelf verantwoordelijk voor dit slechte imago? Mooi is dat, eerst vertrap je het imago van Suriname en vervolgens ga je miljoenen uitgeven om dat imago weer op te poetsen.

De NDP-regering:
– respecteert geen enkele wetten (imago van wetteloosheid),
– legt rechterlijke vonnissen naast zich neer en voert ze niet uit (Raymond Sapoen/Diepakkoemar Chitan),
– strafbaarheid wordt middels gelegenheidswetgeving straffeloos gemaakt (Amnestiewet, Wet op de staatsschuld),
– werkt vervolging van politieke ambtsdragers tegen (Gillmore Hoefdraad),
– schoffeert de rechterlijke macht constant (hatelijke aanvallen naar rechters en de procureur-generaal),

….maar aan de andere kant wil zij dat imago van ‘wetteloosheid’ wel oppoetsen en ze zijn zelfs nog bereid flink voor te betalen!!!!

Het was uitgerekend de zoon van president Desi Bouterse, die Suriname het imago gaf van Hezbollah-vriendelijk-land. Dino Bouterse wilde een afdeling van de terroristische organisatie Hezbollah vestigen in Suriname. Dino Bouterse is toen opgepakt door de Amerikanen en zit een gevangenisstraf uit van 16 jaar. Niet lang terug werd bekend dat vader Desi Bouterse probeerde om zoon Dino Bouterse vroegtijdig vrij te krijgen in Amerika, terwijl zoon Bouterse voor zeer ernstige feiten in de gevangenis zit. Vader Bouterse misbruikte zijn regering om dit doel te bereiken.

Als dit niet genoeg was, begon de NDP-regering goede vrienden te worden van Rusland. Zie in dit verband ook de Russische helikopter, bezoek van Hoefdraad aan Rusland, en andere handelingen. Dit, terwijl men aan de andere kant het imago van Rusland-vriendelijk-land wilde herstellen bij de Amerikanen.

De klapper op de vuurpijl was de veroordeling van president Bouterse tijdens staatsbezoek in China. Suriname werd direct wereldbekend, maar dan in negatief opzicht. Het zijn de familie Bouterse en de NDP die verantwoordelijk gehouden mogen worden voor dit slechte imago van Suriname, maar zij willen u ervoor laten betalen.

Sunil Sookhlall & Kries Mahabier

Disclaimer

  1. Een column heeft een maatschappelijke functie in een democratische samenleving.
  2. Columnisten schrijven op eigen titel en onder eigen verantwoordelijkheid.
  3. De publicatie van een column op Suriname Herald, houdt niet in dat Suriname Herald de inhoud van de column onderschrijft.
  4. Suriname Herald is gelet op het bij punt 3 genoemde, niet aansprakelijk voor de inhoud van een column.
  5. Suriname Herald erkent de auteursrechten van columnisten op de inhoud van hun column.
  6. Gelet op de auteursrechten van columnisten op hun column, kan Suriname Herald op verzoek van derden niet overgaan tot verwijdering van een column.
  7. Indien derden het niet eens zijn met de inhoud van een column, dienen zij tot een vergelijk te komen met de columnisten. Eventuele procedures dienen gevoerd te worden tegen columnisten, niet tegen Suriname Herald.

VANDAAG