President, er is een vraag

President Bouterse, in uw vraaggesprek met Bakana Tori, heeft u zeer recentelijk aangegeven geen enkele confrontatie uit de weg te gaan. Kijk, hier houden wij van; reden waarom wij u willen confronteren met slechts één vraag, meer niet.

Deze column richten wij tot u en wij willen graag een eerlijk en publiekelijk antwoord van u. Als u geen antwoord geeft, zullen wij dat dusdanig opvatten dat u deze confrontatie uit de weggaat. Onderstaande vraag hadden wij u een tijdje terug reeds gesteld via Messenger van uw Facebookpagina, waarop wij nimmer antwoord hebben gekregen.

Zoals u weet, bent u door de krijgsraad verantwoordelijk gehouden voor de moord op vijftien vooraanstaande landgenoten. Het tegendeel heeft u nog niet kunnen bewijzen. Deze vijftien landgenoten zijn vermoord op basis van verdenking van staatsgevaarlijke activiteiten (let wel, verdenking, dus niet bewezen).

U weet dat uw zoon Dino, veroordeeld was voor het bezit en de smokkel van AK-47-geweren, granaatwerpers, mortieren, etc. Het zijn allen wapens die in het bijzonder gebruikt worden door staatsgevaarlijke groeperingen. Naderhand bleek wat hij mogelijkerwijs van plan was met die AK-47-geweren. Zeer waarschijnlijk zou hij ze ook leveren aan Hezbollah, een staatsgevaarlijke organisatie.

U weet dat uw zoon een afdeling van de Hezbollah wilde vestigen in Suriname. Deze poging van hem is bewezen en hij zit een gevangenisstraf uit van zestien jaar in Amerika. Uw zoon wilde ook wapens en drugs leveren aan Hezbollah (ook dit is bewezen). Het is ook bekend dat Hezbollah internationaal bekend staat als een terroristische organisatie, die de staatsveiligheid in gevaar kan brengen.

Dat uw zoon misbruik heeft gemaakt van de contacten binnen uw regering, om staatsgevaarlijke activiteiten te ontplooien, is ook bewezen. Hij had Surinaamse diplomatieke paspoorten geleverd aan mensen van wie hij dacht dat ze van de staatsgevaarlijke Hezbollah waren. Dat is staatsgevaarlijk, toch president?

President, tot nu toe hebben wij toch niet iets geschreven dat niet waar is?

Indien je een organisatie als Hezbollah wil laten vestigen in Suriname, ben je staatsgevaarlijk bezig. Indien je Surinaamse diplomatieke paspoorten levert aan Hezbollah, ben je staatsgevaarlijk bezig. Indien je wapens wil leveren aan Hezbollah, ben je staatsgevaarlijk bezig. U heeft geprobeerd om een zeer staatsgevaarlijke persoon (uw zoon dus) vroegtijdig uit de Amerikaanse gevangenis terug te halen naar Suriname.

Tot nu toe klopt het allemaal, toch president?

U bent verantwoordelijk voor de moord op vijftien landgenoten van wie de staatgevaarlijke activiteiten niet eens bewezen waren. Het waren slechts verdenkingen. Deze mensen moesten dood, omdat ze volgens u staatsgevaarlijk bezig waren.

Nou, nu het keihard bewezen is dat uw zoon staatsgevaarlijk bezig was en dat hij dus staatsgevaarlijk is: Wat zou u met uw zoon doen indien hij bijvoorbeeld nu zou terugkeren naar Suriname?

President! Wij willen publiekelijk antwoord van u. It’s just a question.

Sunil Sookhlall & Kries Mahabier

Disclaimer

  1. Een column heeft een maatschappelijke functie in een democratische samenleving.
  2. Columnisten schrijven op eigen titel en onder eigen verantwoordelijkheid.
  3. De publicatie van een column op Suriname Herald, houdt niet in dat Suriname Herald de inhoud van de column onderschrijft.
  4. Suriname Herald is gelet op het bij punt 3 genoemde, niet aansprakelijk voor de inhoud van een column.
  5. Suriname Herald erkent de auteursrechten van columnisten op de inhoud van hun column.
  6. Gelet op de auteursrechten van columnisten op hun column, kan Suriname Herald op verzoek van derden niet overgaan tot verwijdering van een column.
  7. Indien derden het niet eens zijn met de inhoud van een column, dienen zij tot een vergelijk te komen met de columnisten. Eventuele procedures dienen gevoerd te worden tegen columnisten, niet tegen Suriname Herald.

VANDAAG