Facebook boert goed met mobiele advertenties

De omzet van Facebook is in het vierde kwartaal van 2016 met 51 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 8,8 miljard dollar. Kenners hadden gerekend op een omzet van 8,5 miljard dollar.

Ook de winst van het Amerikaanse bedrijf nam in het vierde kwartaal fors toe en steeg naar 3,5 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 1,5 miljard dollar. Ook wordt steeds meer aan mobiele gebruikers verdiend: de mobiele advertenties zijn goed voor 84 procent van de totale advertentie-inkomsten van het Amerikaanse techbedrijf. Dat was een jaar eerder nog 80 procent.

Facebook wordt dagelijks gebruikt door 1,23 miljard mensen. In het vierde kwartaal van 2015 werd het sociale netwerk dagelijks door 1,18 miljard mensen gebruikt.

Schadevergoeding
Vandaag werd ook bekend dat een dochterbedrijf van Facebook, Oculus, een schadevergoeding van een half miljard dollar moet betalen aan gameontwikkelaar ZeniMax. Dat bedrijf vindt dat Oculus apparaten maakt die zijn geproduceerd met informatie van ZeniMax. De directeur technologie van Oculus werkte eerder voor ZeniMax en zou gevoelige informatie hebben meegenomen.

Een Amerikaanse jury oordeelde dat Oculus en de directeur weliswaar een vertrouwelijkheidsovereenkomst hebben geschonden, maar zegt ook dat het bedrijf geen bedrijfsgeheimen van ZeniMax gebruikt. De schadevergoeding van een half miljard dollar is veel minder dan de vier miljard dollar die ZeniMax eiste.

NOS

VANDAAG