IMF: harde Brexit is grootste bedreiging Britse economie

Een ongeordend vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder economische afspraken is op korte termijn de grootste bedreiging voor de Britse economie, zo laat het International Monetair Fonds (IMF) vandaag weten.

Een woordvoerder bij het IMF benadrukte dat een Britse uittreding zonder deal met de Europese Unie het belangrijkste neerwaartse risico vormt voor de economie in het Verenigd Koninkrijk, zo meldt Reuters.

Eerder deze week werd de Brexit-deal van premier May massaal weggestemd in het Britse parlement. Na het overleven van de vertrouwensstemming de voorgaande avond zal May binnenkort met een plan B op de proppen moeten komen.

Eind maart is de geplande deadline, waarbij het Verenigd Koninkrijk definitief de banden wil doorsnijden met de Europese Unie.

De Telegraaf

VANDAAG