Nintendo mag China gaan veroveren

Mario tijdens de presentatie van de Switch in New York, begin 2017. Foto: AFP

Nintendo heeft met de Switch de hele wereld al veroverd, maar nu lijkt ook de grootste markt voor ze open te gaan. Het Chinese Tencent mag de Switch gaan verkopen met een testversie van Super Mario erop.

Voor beleggers op de beurs van Tokio was dat vrijdag het beste nieuws rond Nintendo sinds het grandioze succes van Pokémon Go, in de zomer van 2016. Het aandeel won in één dag bijna 14 procent.

Volgens analisten kan China een reddingsboei zijn voor de Switch, die drie jaar na zijn introductie een beetje sleets begon te raken. In China gebruiken de meeste gamers nog telefoons of computers in speciale gamecafés. Een spelcomputer die je in je hand kunt houden is voor de ruim 1 miljard inwoners van de volksrepubliek zo goed als nieuw. Analisten denken dat de productie van de Nintendo Switch met wel 20 tot 30 procent kan toenemen.

Het Chinese concern Tencent heeft toestemming gekregen om de Switch op de markt te brengen met een testversie van ‘New Super Mario Bros. U Deluxe’. Dat spel is in Japan, Europa en Amerika al even op de markt.

De Telegraaf

VANDAAG