Prijs bitcoin knalt omhoog richting $14.000

De prijs van bitcoin blijft hard stijgen. Deze naderde gisteren de grens van 14.000 dollar.

De huidige prijs van ongeveer 13.700 dollar ligt 20 procent boven die van eergisteren. Dit niveau werd voor het laatst in januari 2018 bereikt.

Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwen de koers. Ook andere cryptovaluta, zoals ethereum, laten een opgaande lijn zien. Door die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017.

In het kielzog van de munten gingen ook beursgenoteerde bedrijven met een duidelijke blootstelling aan de markt voor digitale valuta mee omhoog. Zo won MGT Capital Investments 45 procent, steeg DPW Holdings 42 procent en schoot Grayscale Bitcoin Trust BTC 14 procent omhoog.

De Telegraaf

VANDAAG