‘Techgiganten overwegen verplaatsing productie vanuit China’

Foto: Flickr

De grote Amerikaanse computer- en techbedrijven HP, Dell en Microsoft overwegen een flink deel van hun productie uit China te verhuizen. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen.

Nikkei schrijft dat HP en Dell van plan zijn om bijna een derde van de productie voor laptops uit China te verplaatsen. Deze stap zou in de komende maanden kunnen worden gezet. Ook andere internationale bedrijven als Nintendo, Google, Amazon, Sony, Acer en Asustek zouden plannen hebben om Chinese productie te verplaatsen.

Reden voor de potentiële verhuizingen zouden de Amerikaanse importheffingen op Chinese producten zijn. Hierdoor zou de productie in China te duur zijn en zouden de heffingen voor veel onzekerheid zorgen. De bedrijven zouden naar andere Aziatische landen kijken om hun productie heen te verplaatsen. Volgens Nikkei gaat het hier om landen als Vietnam, Indonesië, de Filipijnen en Thailand.

Eerder schreef Nikkei al dat Apple een gedeeltelijk vertrek uit China overwoog. Het zakenblad schreef in juni dat het techbedrijf tussen de 15 en 30 procent van hun Chinese productie zouden willen verhuizen. India en Vietnam zouden de grootste kanshebbers te zijn om de productie van Apple-producten op zich te nemen.

NU.nl

VANDAAG