Prijs bitcoin schiet weer boven grens van 11.000 dollar

De digitale munt bitcoin. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

De prijs van cryptomunt bitcoin is vandaag weer boven de grens van 11.000 dollar uitgekomen. Na een hoogtepunt rond 10 juli op een prijs van bijna 13.000 dollar kwam de munt in een dalende trend terecht. Maar sinds eind vorige week heeft de koers van de belangrijkste digitale valuta opnieuw de weg omhoog gevonden.

De flinke stijgingen in juni en juli werden onder meer toegeschreven aan het plan van Facebook om een eigen cryptomunt te introduceren.

Maar de afgelopen jaren is ook gebleken dat cryptovaluta’s erg gevoelig zijn voor handelaren die kunstmatig de prijs willen opdrijven.

Er wordt volgens Coinmarketcap 11.579 dollar neergeteld voor 1 bitcoin. Dit is een stijging van 8,48 procent ten opzichte van een dag eerder. In vergelijking met vrijdag ligt de koers 12 procent hoger.

NU.nl

VANDAAG