Grootste procentuele stijgingen van olieprijs (Brent)

Olieraffinaderij

De derde maandag in september komt met stip binnen in de top vier met intraday de grootste procentuele toename van de olieprijs, nadat de belangrijkste olieproducent Saoedi-Arabië afgelopen weekend hard werd getroffen door een aanval met drones.

Op 14 januari 1990 schoot de Brent-prijs op dagbasis meer dan 20 procent omhoog, nadat steeds duidelijker werd dat Amerika met geweld zou gaan ingrijpen om Irak uit Koeweit te verdrijven, zo meldt The Financial Times op basis van cijfers van databureau Refinity.

Op 23 maart 1998 zat de olieprijs ook sterk in de lift, nadat een aantal belangrijke olieproducenten, waaronder Mexico en Venezuela lieten weten de oliekraan dicht te gaan draaien.

De olieprijs spoot op 2 augustus 1990 eveneens hard omhoog, nadat de Iraakse troepen van Saddam Hoessein onverwachts de oliestaat Koeweit binnenvielen.

De Telegraaf

VANDAAG