KLM schrapt deel van vluchten naar China door terugloop boekingen

Een KLM-toestel. Foto: KLM
Print Friendly, PDF & Email

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat toch een deel van de vluchten naar China schrappen, maakt het bedrijf woensdag bekend. Eerder op de dag zei KLM nog geen vluchten naar China te gaan annuleren. KLM past het netwerk aan vanwege de terugloop van het aantal boekingen. Het aantal loopt terug door zorgen over de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

De schema’s voor vluchten naar Sjanghai, Chendu, Xiamen en Hangzhou worden aangepast. Zo worden directe vluchten naar Chengdu en Hangzou vanaf donderdag opgeschort. Ook wordt het aantal wekelijkse vluchten naar Sjanghai vanaf donderdag teruggebracht van elf naar zeven. Vanaf vrijdag vliegt KLM niet meer naar Xiamen. De aanpassingen in het vluchtschema zijn ten minste van kracht tot en met 29 februari.

De luchtvaartmaatschappij schrapt nog niet alle vluchten naar China. “Op basis van de huidige informatie van deze instanties is er op dit moment nog geen aanleiding om de gehele operatie naar China op te schorten”, schrijft KLM.

KLM is niet de eerste vliegmaatschappij die het reisschema aanpast door de gevolgen van het coronavirus. Eerder maakten British Airways en het Indonesische Lion Air Group bekend te stoppen met alle vluchten naar China om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook Lufthansa heeft bekendgemaakt niet meer naar China te vliegen.

Bijna 6.000 mensen besmet met nieuwe coronavirus
Inmiddels zijn er in China bijna zesduizend besmettingen en 132 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Buiten China zijn iets meer dan vijftig besmettingen vastgesteld. Het virus staat officieel bekend als 2019-nCoV en kan naast griepverschijnselen een dodelijke longontsteking veroorzaken.

Ongeveer twee procent van de personen die besmet raken door het coronavirus 2019-nCoV komt hierdoor te overlijden. Die inschatting maakte Michael Ryan woensdag, chef noodgevallen bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ter vergelijking: het sterftecijfer voor SARS tussen eind 2002 en begin 2003 was ongeveer 10 procent.

NU.nl

VANDAAG