Orlando Samson haatzaaier van het ergste soort

Print Friendly, PDF & Email

Wie had gedacht dat Limbo de enige haatzaaier was met zijn haatzaaiende programma’s, heeft zich deerlijk vergist. Een nieuwe ster (Orlando Samson) is aan het firmament verschenen met zijn haatzaaiende opmerkingen. Deze Orlando Samson heeft zich ontpopt als een haatzaaier van het ergste soort.

In zijn artikel “De naakte waarheid over raciale lijsten van VHP en PL” op GFC Nieuws verwijt hij deze twee partijen dat ze etnische partijen zijn. Voorts verwijt hij beide voorzitters dat ze een zware etnische politiek voeren. De kwijl- en spuug-spettertjes van krijsende haat, afkomstig van Orlando Amson, vliegen in het rond na elk optreden van VHP-voorzitter Santokhi.

Voor mensen als Orlando Samson is alles politiek, ook het verguizen en demoniseren van zijn tegenstanders. Zelfs het ombrengen van tegenstanders is politiek. Het ombrengen van politieke tegenstanders in december 1982, staat vast en zeker gegrift in het geheugen van Orlando. Dat was ook politiek voering om aan de macht te blijven.

De VHP is duidelijk een nationale en moderne partij, ze heeft haar structuur zodanig ingericht dat ze voor alle Surinamers ongeacht ras, geloof of etniciteit, toegankelijk is. Maar tegen beter weten in voert Orlando, haatzaaiende campagne tegen de VHP en haar voorzitter.

Ik daag de haatzaaier uit om te bewijzen dat de voorzitter van de VHP een etnische politiek voert en dat de VHP een etnische partij is. Alle politieke partijen, ook de NDP, die opgericht zijn hadden etniciteit als basis. Orlando Samson moet ook niet met een lullig fabeltje komen dat het niet waar is.

De naakte waarheid is dat president Bouterse en de NDP etnische politiek voeren en niet de voorzitters van de VHP en PL. In 1987 zei de NDP voorzitter Desi Delano Bouterse vanuit “De Berm” (Ocer) dat de Hindostanen de hele dag bezig zijn met Kakaré Kakaré. Laat de huidige president Bouterse dit ontkennen.

Op 29 december 2013 tijdens zijn Owru Yari feest zei president Bouterse het volgende: “Ik zie al de voorzitter van de NPS in een gezamenlijke meeting met de VHP de mensen vragen om op te staan en te klappen, want onze presidentskandidaat Chandrika komt binnen”. Voorts zei president Bouterse dat vroeger de NPS een respectabele partij was nu niet meer. Hij kon zich dat niet voorstellen. Zie hier het bewijs van etnische politiek voering, Orlando.

President Bouterse wil wel Hindostaanse stemmen hebben maar geen Hindostaanse president. Ook hier is het bewijs geleverd van de etnische politiek voering. In het binnenland propageren de NDP en de ABOP, dat als een Hindostaan (Santokhi) president van het land wordt, dat de Creolen en Marrons tot slaaf zullen worden gemaakt. Deze twee partijen zijn tegen een eventuele voordracht van Santokhi als presidentskandidaat.

De voorzitter van de BEP heeft vaker aangegeven dat met name NDP en ABOP-propagandisten zich schuldig maken aan etnische of zelfs racistische propagandavoering. Voorts zei hij dat in de ijver om de BEP klein te krijgen wordt openlijk en op serieuze wijze gezegd aan de mensen in onder andere de kiesdistricten Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne dat de BEP het binnenland wil verkopen aan de Hindostanen.

Gemeenschappen worden er opgestookt. Gewezen wordt op een uitspraak van ABOP-leider Ronnie Brunswijk dat “stemmen voor BEP, is Santhoki tot president maken.” Zie hier de zoveelste racistische en etnische propagandavoering.

De heer Eddy Monsels had een artikel geschreven onder de kop: Wat is er fout aan: ‘SANTOKHI FOR PRESIDENT?’ Hij schreef het volgende: “Bij mijn participatie aan enkele brainstormsessies van de VHP Adviesgroep in 2013 werd het mij duidelijk dat de VHP zal gaan voor de bruine Surinamer, voor de zwarte Surinamer, voor de gele Surinamer, voor de rode Surinamer, voor de blanke Surinamer, voor de Surinamer met glad haar, met kroes haar, met krullend haar, met zwart haar, met rood haar, met blond haar, met valse vlechten, met een wave en ook de kale landgenoten zonder haar.

Daarbij zal het accent wel gelegd moeten worden op het denkende deel van de natie, dus de bewust levende en in tijd vooruit denkende Surinamers. De ‘niet denkers’ hebben hun ‘Niet Denkers Partij’, maar zijn bij transformatie natuurlijk ook welkom”. Uit de woorden van Eddy Monsels blijkt duidelijk dat de VHP geen etnische partij is maar een nationale partij.

Het trieste van deze haatzaaier is, dat hij niet beseft dat demonisering van de twee voorzitters, weinig invloed zal hebben op de achterban, die zal juist extra gemotiveerd worden. Alle hetze tegen zowel VHP-voorzitter Santokhi als tegen PL-voorzitter Somohardjo is kansloos. Die twee voorzitters zullen aan het langste eind trekken.

Tenslotte wil ik Orlando Samson het advies geven om Niet Santokhi en Paul Somohardjo te bestrijden maar de drugs- en wapendealers en terroristen. Deze meedogenloze onfrisse figuren moeten met wortel en tak uitgeroeid worden.

Naipal A.I.

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG