“De wereld is in oorlog”

Print Friendly, PDF & Email

De recente aanslagen in Frankrijk en Duitsland hebben ook indruk gemaakt op paus Franciscus.

De paus heeft het bij zijn aankomst in Polen, waar hij deel zal nemen aan de Wereldjongerendagen, over een wereld die in oorlog is.

“Men heeft het telkens over onrust, maar in realiteit gaat het om oorlog. We moeten niet bang zijn om het te zeggen: de wereld is in oorlog, omdat hij zijn vrede heeft verloren,” aldus Franciscus.

Met de woorden “de wereld is in oorlog” heeft de paus niets nieuws gezegd.

Na het einde van de Koude Oorlog in 1991, schreef in 1996 de Amerikaanse politicoloog Samuel P. Huntington zijn wereldberoemde boek ‘Clash of Civilizations’ (Botsende Beschavingen).

Het boek komt erop neer dat een nieuwe Koude Oorlog zal uitbreken. Dit keer voortdurende confrontaties of conflicten tussen de islam en andere beschavingen, maar heel in het bijzonder tussen de islam en het Westen (jood-christelijke beschaving), omdat volgens Huntington alle moslims antiWesters zijn.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG