"Minder, minder" versus "Meer, meer, meer"

Print Friendly, PDF & Email

De Nederlandse politicus Geert Wilders, leider van de PVV, veroorzaakte in maart 2014 ophef tijdens zijn verkiezingscampagne in Den Haag. Hij wilde van zijn toehoorders een antwoord op drie vragen.

Hij vroeg eerst of ze meer of minder EU ('Ellende Unie') willen. Minder, riepen de sympathisanten. Daarop vroeg Wilders of ze meer of minder PvdA ('Partij van de Allochtonen'; 'Portemonnee van de Ander'; 'Partij van de Afgang') willen. Ook daarop klonk herhaaldelijk 'minder'. Daarna vroeg hij of ze meer of minder Marokkanen in de stad willen. De zaal scandeerde daarop "minder, minder". Daarop zei Wilders: "Dat gaan we regelen". Nu wordt hij voor deze 'minder Marokkanen'-uitspraak vervolgd door de rechtbank.

“Naar aanleiding van het artikel 'Fortuin voor asielveinzer' op telegraaf.nl wil ik hard uitroepen: "Meer, meer, meer Marokkanen".”

Lees hieronder waarom:
"Als je in Marokko woont en werkloos bent, is er een heel makkelijke manier om snel even een halfjaarsalaris bij elkaar te schrapen: gewoon naar Nederland gaan, je daar aanmelden als asielzoeker, je aanvraag vervolgens ‘vrijwillig’ intrekken en teruggaan naar eigen land. Je krijgt dan gratis en voor niets een enorme bak geld mee van de Nederlandse overheid.

Kansloze Marokkaanse asielpareltjes krijgen bij een vrijwillig vertrek namelijk maximaal 1950 euro van de overheid. “Dat is dus belastinggeld waar wij voor krom hebben gelegen.” Ook het vliegticket krijgen de gelukszoekers vergoed. Ze kunnen dus gratis reizen.

Dat bedrag, 1950 euro, is bijzonder hoog voor de gemiddelde Marokkaan. Die verdient namelijk gemiddeld maar zo’n 350 euro per maand.

Met andere woorden, nepasielzoekers uit Marokko krijgen een half jaar aan salaris mee – op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

Knettergek
Als gevolg van die hoge tegemoetkoming is Nederland veranderd in een waar paradijs voor Marokkaanse nepasielzoekers. Zo kwamen er vorige maand 285 van dat soort figuren naar Nederland, drie keer meer dan het aantal asielzoekers uit Syrië.

Staatssecretaris Dijkhoff zegt verrast en ontstemd te zijn over deze cijfers, maar dat gelooft natuurlijk helemaal niemand. Als iemand weet wat er gebeurt, is hij het. Net als de rest van Rutte II vindt hij het prima om belastinggeld over de balk te smijten, zolang de belastingbetaler daar zelf maar niet achterkomt. Is dat wel het geval dan veinst hij opeens geschoktheid en belooft hij om er eens goed “naar te kijken,” waarna hij er helemaal niets aan doet."

Ahmad Jhawnie, alias 'Abu Achmed al-Bewaquf al-Surinami'

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG