‘Abu Achmed al-Bewaquf al-Surinami’: Groot-Brittannië is de schuldige

Print Friendly, PDF & Email

“Dat Suriname niet vooruit kan gaan, komt door de constante bemoeienis van Nederland, zegt Jim Hok, voorzitter van Palu. Ook de huidige situatie is daar een gevolg van. De Onafhankelijkheid in 1975 is volgens Hok slechts een andere manier geweest om te bepalen wat er in Suriname gebeurd. “Als je het goed bekijkt, hebben ze ons belazerd! En we hebben ons natuurlijk ook laten belazeren. Ma’ den man fuck un’ up!” zegt Hok boos.”

Dat Zimbabwe niet vooruit kan gaan, komt door de constante bemoeienis van Groot-Brittannië. Een ‘onderzoek’ door mij heeft uitgewezen dat het niet alleen aan de politici ligt, maar ook aan Groot-Brittannië die sinds de onafhankelijkheid in 1980 (zwart meerderheidsbewind) de ontwikkeling van Zimbabwe op allerlei manieren stremt.

Hieronder enkele bewijzen:
1. Door confiscatie van akkers en boerderijen van de blanke boeren (uittocht blanken) en door de onkunde van de Zimbabwanen om die te runnen; het gebrek aan investeringen en de aanhoudende droogte in Zimbabwe verwilderden de meeste akkers snel, de agrarische productie stortte volledig in. In 2009 kon Zimbabwe, de voormalige graanschuur van Afrika, de bevolking al lang niet meer van voedsel voorzien.

2. De economie heeft het hoogste krimppercentage en de hoogste inflatie ter wereld; daardoor kent Zimbabwe een werkloosheid van ca. 94%. Niet alleen de landbouw is ingestort, maar bijvoorbeeld ook de toeristenindustrie.

3. In februari 2008 werd de officiële inflatie bekendgemaakt door Zimbabwe; zij bedroeg toen 100.000 procent. Deskundigen schatten de inflatie nog hoger, op 150.000 procent.

Op 18 januari 2008 werden er biljetten van 1 miljoen, 5 miljoen, 10 miljoen en 250 miljoen Zimbabwaanse dollars uitgegeven.

In december 2008 werd door de Centrale Bank van Zimbabwe een bankbiljet van 10 miljard Zimbabwaanse dollar geïntroduceerd vanwege de hyperinflatie in het land.

President Robert Mugabe schuift steevast alle schuld voor de problemen in Zimbabwe in de schoenen van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, die van Zimbabwe opnieuw een kolonie zouden willen maken.

Noot: in februari 2008 bedroeg de inflatie in Zimbabwe 150.000 procent (schuld van Groot-Brittannië).

Over de periode februari 1980 tot en met februari 2017 bedroeg de inflatie in Suriname 422.344 procent (schuld van Nederland).

Ahmad Jhawnie, aka 'Abu Achmed al-Bewaquf al-Surinami'

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG