Reactie op artikel ‘Rusland verbiedt Jehovah’s Getuigen’

Print Friendly, PDF & Email

Het Russische Hooggerechtshof heeft de religieuze beweging Jehovah’s Getuigen verboden. De hoogste rechter omschreef de beweging als een extremistische sekte.

Ook bepaalde het Hooggerechtshof dat de 395 plaatselijke afdelingen moeten worden gesloten en dat alle bezittingen van de organisatie in beslag moeten worden genomen.

Lees verder hier https://www.srherald.com/buitenland/2017/04/20/rusland-verbiedt-jehovahs-getuigen/

In mei 2009 heeft het Russische Hooggerechtshof de Tablighi Jamaat verboden.

De Tablighi Jamaat is een internationale islamitische apolitieke missionaire beweging opgericht in 1926 met haar hoofdkwartier in Delhi, India. De beweging telt naar schatting 150 miljoen aanhangers wereldwijd.

Rusland ziet de Tablighi Jamaat als een ‘onzichtbaar jihadleger’ en dus als extremitisch. Onzichtbaar jihadleger wil zeggen, dat de Tablighi Jamaat op een heel subtiele, vredelievende manier een beschavings- en culturele oorlog voert tegen niet-moslims.

Het doel van de Tablighi Jamaat is om de samenleving, de wereld te islamiseren op een geweldloze manier (via evolutie). De Tablighi Jamaat en de Taliban hebben dezelfde wortel, namelijk de Deobandi sekte in India.

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeken aanhangers van de Tablighi Jamaat Suriname en het Caribisch gebied vrij regelmatig voor missionaire activiteiten.

De Tablighi Jamaat kan je zien als de islamitische versie van de Jehovah’s Getuigen (met hun congressen/ijtima; huis-aan-huisbezoek; politiek neutraal enzovoorts).

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG