Bouterse, een crimineel?

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag wil ik, als jonge Srananman, mijn mening geven over al hetgeen zich afspeelt rondom de persoon Desiré Delano Bouterse. Ik ben geen rechtsgeleerde noch hoge functionaris, maar gewoon een simpele jongeman die zijn kijk op zaken presenteert. 

Voordat ik daarmee aanvang, wil ik het toch hebben over de grote infrastructurele werken die mede door deze man zijn inzet zijn gerealiseerd. Het voelt toch prettig om te rijden over de Jules Wijdenboschbrug of de Carolinabrug om maar niet de TW-brug in Nickerie te vergeten. Nu zou men kunnen zeggen dat het een plicht van de regering is, maar hebben dan andere regeringen zich gehouden aan die plicht? De vraag laat ik open.

Om nu dan aan te vangen over de persoon Bouterse....maar wacht. Voelt het niet prettig aan om stromend schoon drinkwater uit de kraan te drinken? Zo hebben ook anderen zich gevoeld, toen zij onder het bewind van deze man, water uit hun kraan zagen. Wat voor velen iets heel normaals is, was de realisatie van een droom voor anderen. Zullen wij dan weer praten over de plicht van een regering?

Om maar nu echt te praten over de persoon Bouterse......maar hoe staat het met de kinderen die nu zitten in de vele schoollokalen die door deze regering zijn bijgebouwd? Gaat alles goed met jullie? 

Okay, ik zal nu echt praten over de kwestie Bouterse, want als ik nu moet uitleggen hoe blij de mensen waren die hun sleutel in ontvangst konden nemen zal dat mij te ver voeren. Maar toch even...zullen wij dan weer praten over de plicht van de regering?

Ja mensen, ik ben niet vergeten dat ik nog moet praten over Bouterse. 

Kijk dat ding is zo simpel: "Bouterse zal zijn dingen hebben gedaan (U en ik waren niet daar in het Fort), maar heeft hij niets goeds gedaan voor Mama Sranan? Het leven is moeilijk, niemand moet mij anders uitleggen. Je denkt wel tien keer na om SRD 10 uit te geven, maar moeten we echt wrok hebben tegen deze man? Moet één zaak en of persoon Suriname delen in twee kampen?"

Srananmans, laten wij die harmonie en liefde tonen. No mek politiek prat unu.

Noot: De zaken hier genoteerd zijn enkel mijn mening. Ik ben geen columnist, maar een simpele jongeman die zijn kijk op het leven presenteert.

Mahinder Shaam

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG