Dresscode

Print Friendly, PDF & Email

De taxichauffeurs bij de Centrale Markt aan de Waterkant zijn woedend op de marktmeester, omdat hij zonder overleg met hen een aantal maatregelen heeft genomen, zoals verhoging van parkeergelden en kledingvoorschriften. Over dat laatste zeggen de taxichauffeurs: “Wij mogen geen korte broek, geen okselmouw en geen slippers aantrekken.” Lees het hele nieuwsbericht hier

Degenen die aan het openbare of maatschappelijke leven deelnemen, dienen te weten wat juist en passend is.

Satis Baldewsingh in zijn sportcolumn in Dagblad Suriname van 20 mei 2017 deed zijn beklag als volgt: “Hoeveel keren heb ik niet aangekaart dat er kledingvoorschriften moet komen voor de leden tijdens een algemene ledenvergadering of tijdens de bestuursverkiezingen. Verder heb ik ook vaker aangegeven dat er kledingvoorschriften moeten komen voor spelers en bestuursleden die zich moeten gaan verweren bij het tuchtcollege. De verenigingen moeten er ook op toezien dat hun spelers en trainers netjes gekleed voor de dag moeten komen. Soms ontkom je niet aan het idee dat ze naar een kermis gaan. Bij officiële wedstrijden zie je spelers in korte broeken, okselmouw en slippers voor de dag komen.”

De Koran 7:31 zegt: “O kinderen van Adam (O mensen), let op jullie uiterlijk (schoon lichaam en schone en passende kleding) ter gelegenheid van aanbidding (thuis of in een gebedshuis) en eet en drink, maar verspil niet. Hij (Allah) heeft de verkwisters zeker niet lief.”

O mensen, als jullie deelnemen aan het maatschappelijke verkeer, let op jullie uiterlijk zoals kleding, schoeisel, uiterlijke verzorging enzovoorts. Maar tijd en geld besteden aan deze zaken mogen niet leiden tot verspilling en arrogantie. Overdaad schaadt, middelmaat baat.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG