‘Oranje zaden’ schieten wortel te Drietabiki

Print Friendly, PDF & Email

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) onder leiding van voorzitter Chan Santokhi heeft onlangs een bezoek gebracht aan Drietabiki en granman Bono Velanti. Het is een baanbrekend initiatief van de delegatie uit Sipaliwini, om in contact te treden met de leiding van de VHP.

De partij heeft een metamorfose ondergaan en is uitgegroeid tot een multi-etnische organisatie die behalve politieke activiteiten ook culturele, maatschappelijke en educatieve activiteiten ontplooit. De VHP is méér dan alleen een politieke partij.

De ‘oranje zaden’ schieten wortel, getuige het feit dat er een VHP-kerninstallatie is te Drietabiki, met daarnaast nog verzoeken die zijn binnengekomen om nog zes kernen op te richten te Drietabiki en omliggende dorpen. Met het bezoek van de VHP-delegatie aan Drietabiki zijn vele problemen in kaart gebracht. De VHP zal zich buigen over de vele in kaart gebrachte problemen en zal nagaan hoe door zelfwerkzaamheid te creëren, duurzame ontwikkeling gebracht kan worden.

De binnenlandbewoners voelen zich in de steek gelaten door de huidige regering; ze zijn beu van de stiefmoederlijke behandeling en de loze beloftes van president Bouterse. Het vertrouwen in de president, zijn geloofwaardigheid en het getoonde leiderschap zijn zeer ernstig aangetast in het binnenland. Het is alom bekend dat Bouterse de achilleshiel is van de geloofwaardigheid.

De gratis NDP-goederenpakketten verlichten de nood tijdelijk. De bewoners van Drietabiki beseffen dit en beseffen ook dat zonder productie er geen economische groei kan zijn. Daarom hebben ze de VHP-delegatie het verzoek gedaan voor structurele oplossingen van hun problemen wetende dat de partij de kennis en deskundigheid in huis heeft.

Een beleid stimuleren van voedselpakketten brengt geen duurzame ontwikkeling met zich mee, heeft veel weg van het gedrag van slavenhouders destijds, die zieltjes kochten van de indianen en boslandbewoners.

De binnenlandbewoners zijn reeds lang tot het besef gekomen dat gratis uitdelen van voedselpakketten een verkapte vorm is van omkoperij. Ze weten ook dat de burgers afhankelijk worden gemaakt van de overheid om weer gebruikt te kunnen worden voor de volgende verkiezingen als stemvee. Zo is het volk al zeven jaar bewust dom gehouden.

Sommige NDP-parlementariërs zijn ‘paars van woede’, omdat Santokhi een bezoek heeft gebracht aan enkele Aucaanse dorpen. Ze vragen zich af hoe het mogelijk is dat hij in het hol van de leeuw komt, wat heeft die man daar te zoeken? ‘Oranje zaden’ die wortel hebben geschoten, hebben voor behoorlijke paniek gezorgd binnen het paarse kamp.

Ik verwacht binnen niet al te lange tijd dat Bouterse met een delegatie een bezoek zal brengen aan de Aucaanse dorpen om rekenschap te vragen, want van het paarse kamp mag VHP daar absoluut niet zichtbaar zijn. Om wederom zieltjes te winnen, zullen de bewoners wederom met cadeautjes en voedselpakketten overladen worden door Bouterse.

Hopelijk heeft Bouterse ondertussen de overeenkomst betreffende het grondenrechtenvraagstuk al bestudeerd om onze broeders en zusters in het binnenland te kunnen informeren.

Idris Naipal

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG