Als we de balans opmaken van zeven jaar regering Bouterse, dan staat het onomstotelijk vast dat Hurricane Bouterse nog steeds raast door Suriname. Deze kunstmatige Hurricane richt enorm veel schade aan, aan het welzijn en de welvaart van de arme bevolking. Hurricane Bouterse laat elk jaar een spoor van sociale-, economische- en financiële chaos achter.
Terwijl Bouterse en zijn familie lekker zitten te genieten van hun vakantie op Cuba, is het arme volk wederom geconfronteerd met allerlei verhogingen. Paspoort, uittreksel en melk. Vooral de verhoging van melk is onacceptabel, hoe moet een moeder doen als zij drie of meer kinderen heeft? De bejaarden die van AOV leven, hoe moeten zijn die dure melk kopen?
Met de diverse verhogingen wordt de samenleving zowel financieel als geestelijk kapotgemaakt. De woorden van Bouterse: “Ik wens u een slapeloze nacht toe”, zijn bewaarheid geworden, maar dit is nog niet alles, het venijn zit hem in de staart. Volk van Suriname fasten your seatbelt, de verwachting is dat eind september of later Hurricane Bouterse in hevigheid zal toenemen, dan komen de BTW, wegenbelasting en andere verhogingen.
Regering Bouterse beschouwt het volk als haar veredelde melkkoe, met de verschillende prijsverhogingen treft zij het volk ongenadig hard. Het ziet er niet goed uit voor de bevolking, het wordt een financiële strop voor de bevolking als de verhogingen niet teruggedraaid worden. Hurricane Bouterse is een echte ramp voor Suriname.
In de afgelopen zeven jaar zijn we flink beetgenomen door regering I en II. We worden met allerlei verhogingen uitgezogen, er is wijdverspreide corruptie bij de overheid, mensen worden respectloos behandeld. Verspilling van staatsgelden, mislukte infrastructurele projecten, en een inefficiënte belastingdienst hebben de samenleving miljarden SRD gekost.
Regering Bouterse I heeft op een te grote voet geleefd. Nu blijkt dat de overheidskas bijna leeg is. Een bodemloze put is puur een gelegaliseerde diefstal van het eigen volk. In plaats van dat de regering het arme volk beschermt, wordt het volk juist uitgeknepen met tal van verhogingen. We moeten ons niet verder laten uitbuiten door deze regering. We moeten opkomen voor onze belangen, genoeg is genoeg.
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën stelt dat Suriname niet met de rug tegen de muur zit. De zwaarste periode van de economie is in 2017 voorbij. Hij heeft een paar keren gezegd dat het goede kant opgaat met onze economie, maar toch daalt de valutakoers niet. Er wordt a la dol geleend. We zijn nu sterk afhankelijk geworden van leningen op de internationale kapitaalmarkt.
Als ik de voorzitter van de BvL/ALS, Wilgo Valies, mag geloven probeert de regering de BvL/ALS schaakmaat te zetten door rancune toe te passen. Leerkrachten worden verboden om deel te nemen aan acties van de bond. De regering dreigt de leerkrachten met mutaties. Aan de leerkrachten wil ik meegeven, laat u niet uit het veld slaan, we moeten Hurricane Bouterse overwinnen. Zonder strijd, geen overwinning.
Idris Naipal