Open brief aan Telesur

Print Friendly, PDF & Email

Mijne heren,

Steeds weer bij het opvoeden van mijn kinderen hield ik ze voor dat ze rechten en plichten hebben. Om het begrijpelijk te maken voor hun, gaf ik als voorbeeld dat ze recht hebben op onderwijs en mijn plicht is ervoor te zorgen dat ze onderwijs krijgen. Zij hebben de plicht hun best te doen.

Same story met Telesur. Ik heb als plicht te betalen. Telesur heeft als recht te zorgen voor een goede service. Since forever heb ik problemen met internet. Ik had een brons pakket, ben toen overgestapt naar gold. Ik moet dus meer betalen, maar er is geen verschil te zien.

Shirly mijn schildpad is sneller dan mijn internetverbinding. Frustratie en irritatie, dat is waar ik voor betaal. De laatste keer dat iemand kwam om het te “fixen” is hij met een laptop gekomen. Ik stond toe te kijken hoe hij allerlei indrukwekkende handelingen verrichte en ja hoor ik kon twee dagen genieten van snel internet. Twee dagen ja! Lucky me. Oh! Moet ik nog erbij vermelden dat doordat hij bezig geweest was mijn WiFi op mijn cel was uitgevallen. Ik moest met box en cel naar Telesur Havenlaan. Dus het ene probleem was opgelost, maar een ander is ontstaan. Zucht!

Vijf maanden terug was er weer meer interneks dan internet, dus ik weer bellen naar 152. Lieve dames en heren hoor. Ze hebben zo te doen met me. Kreeg ik te horen er zit een kraak op mijn lijn dus daarom is mijn internetverbinding slecht. In een mum van tijd was er een monteur. Ik quote hem:

“Mevrouw er is geen kraak op uw lijn en het is niet waar dat u daardoor slecht internet hebt. Ik stuur een collega morgenochtend. Nou die is nog onderweg. Laat mij me haasten om te zeggen. Op dat moment was er inderdaad geen kraak op die lijn, maar dat betekent niet dat het er niet is.

Kraak op de lijn verergert. Als ik mensen opbel, verstaan ze geen woord, dan zijn er ook meer momenten dat het er niet is. Dus af en aan. Kraak op de lijn verandert in een brom op de lijn met uitvallen van de kiestoon. Ik weer bellen met de lieve dames en heren van 152. Komt er een monteur, diezelfde welke al geweest was. Ik was toevallig aan de poort en hij stopte.

Ik quote hem weer: “Goedemorgen mevrouw, O hier is die storing. Ik heb geen spullen bij me, maar ik kom morgen.” Hoe in hemelsnaam loopt of rijdt een monteur zonder spullen. Ik denk dat hij bedoelde gereedschappen. Ik denk dat hij gewoon dacht. Er was helemaal niets aan de hand toen ik er de eerste keer was. Ja! Hoor meneer de monteur.

Afgelopen vrijdag belde ik weer met die lieve dames en heren van 152, toen hoorde ik dat ik afgesloten was voor een bedrag van SRD 2000. Zoveel rekeningen van vier maanden. Ja! hoor, dacht ik, bij twee maanden sluiten jullie toch al af. “En als u bent afgesloten kan er geen storing afgehandeld worden.” Zei die mevrouw en ik maar proberen haar uit te leggen dat het om een oude storing gaat. Nou ik was inderdaad afgesloten, omdat november openstond en december erbij gekomen was.

Intussen is mijn rekening betaald, maar mijn frustratie is niet verholpen. Ik kreeg audio binnen via Whatsapp om uit te werken. Dat is mijn job, daarmee moet ik mijn rekeningen van Telesur betalen. Believe me mijne heren, maar het heeft drie kwartier geduurd om het bestand open te krijgen. No joke: drie kwartier.

Another thing. Ik heb ook postpaid. Dataverbinding is ook geen knip voor de neus waard. Maar ik word wel oververbruik in rekening gebracht, want doordat mijn WiFi zo slecht is en uitvalt, neemt data automatisch over. Dus Telesur maakt mij een dief van mijn eigen portemonnee over and over. Gelukkig ben ik een paar dagen terug wijs geworden. Ik doe mijn dataconnectie uit als ik thuis ben.

Mijne heren. Ik kies ervoor Telesur niet te verlaten, omdat het een 100 procent Surinaams bedrijf is, maar ik voel mij net een vrouw die in een huwelijk zit waarvan de partner keer op keer bedriegt en de vrouw blijft het accepteren. Totdat ze een dag snapt. En die dag was gisteren. Gaat u mij nu eindelijk wat liefde geven mijne heren van Telesur, of moet ik eruit stappen?

Aangezien ik toch maar een nummer ben voor Telesur, onderteken ik deze open brief met mijn debiteurennummer.

108641706

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG