NDP gebruikt op 1 juli koloniaal begrip

Print Friendly, PDF & Email

In haar 1 juli-verklaring gebruikt de NDP nog steeds het koloniale begrip 'slaaf' voor de tot slaafgemaakten, die onder dreiging van en toepassing van geweld als eigendom van de slavenhouders werden uitgebuit op de plantages.

Anno 2018 past maar één commentaar: Foei! Misschien hoeven we ons voor het anachronistische taalgebruik van de paarse regeringspartij niet te verbazen.

Vijf jaar geleden schonk haar leider - die nu een strafeis van 20 jaar tegen zich heeft lopen vanwege meervoudige moord op Surinamers - op het Onafhankelijkheidsplein ongevraagd 'vergiffenis' aan Nederland voor de koloniale slavernij.

Theo Para

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG