Reactie op nieuwsbericht ‘Bouterse weer naar Cuba om gezondheidsredenen’

President Desi Bouterse. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

President Desi Bouterse gaat wederom richting Cuba voor een medische ingreep. De president vertrekt op 13 augustus 2018 richting Havana. Het is nog niet zeker wanneer hij terugkeert naar Suriname. Volgens Bouterse gaat het om een medische ingreep tegen buikhernia. Hij geeft deze keer duidelijk aan wat hij op Cuba gaat doen om te voorkomen dat de geruchtenmachine weer op volle toeren gaat draaien tijdens zijn afwezigheid.

Bron: website Radio 10 Suriname-Magic FM

Ik citeer een passage uit het ingezonden artikel ‘Migratiecrisis: ‘Waar zitten de Afrikaanse leiders?’ van de hand van de heer Omar Ba op de nieuws- en opiniesite Knack.be d.d. 26 juni 2018.

Waarom zouden jongeren niet willen migreren als ze zien dat hun leiders en economische elite hun eigen kinderen en gezin naar het buitenland sturen om er te studeren en te wonen. Als een Afrikaanse president ziek is, wordt hij niet in een Afrikaans land verzorgd, maar zoekt hij een Europees, Amerikaans of Indisch ziekenhuis op, op kosten van zijn regering.

De president van Benin was dit soort gedrag beu en heeft onlangs maatregelen genomen om elk regeringslid te verbieden zich naar het buitenland te verplaatsen voor medische zorg. Dat moet iedereen aanmoedigen om aan kwaliteitsvolle lokale gezondheidszorg te werken.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG