Gijzelnemers en gijzelaar

Migrantenboot
Print Friendly, PDF & Email

Acceptabele chantage van Khadaffi
De Libische leider vraagt vijf miljard euro aan Europa en als dat bedrag niet wordt betaald, dreigt hij migranten, die vanuit zuidelijk Afrika op weg zijn naar Europa, niet langer tegen te houden. Is dat chantage? Misschien wel. Maar het is ook een deal, zo lang er geen alternatieve oplossing is, die Europeanen in de kaart zou kunnen spelen, aldus de Italiaanse econoom Maria Deaglio.

Bron: voxeurop.eu d.d. 2 september 2010

Turkije krijgt opnieuw 3 miljard euro voor vluchtelingenopvang
Turkije krijgt opnieuw een schijf van 3 miljard euro van de Europese Unie om vluchtelingen uit Syrië onder te brengen. Dat hebben de Europese leiders beslist op de top in Brussel. Het grootste deel van het geld, 2 miljard euro, zal uit de Europese begroting komen. De lidstaten passen het overige miljard bij. Het gaat om de tweede en laatste schijf van 3 miljard euro aan Turkije die deel uitmaakt van de in maart 2016 afgesloten vluchtelingendeal.

Bron: hln.be d.d. 29 juni 2018

Marokkaanse marine opent vuur op migrantenboot op weg naar Spanje
Bij de beschieting van een boot met migranten door de Marokkaanse marine is deze week een 20-jarige studente om het leven gekomen. Drie andere opvarenden raakten gewond. Het gaat om migranten die afkomstig zijn uit Marokko en illegaal de oversteek naar Spanje trachtten te maken.

De Europese Unie vertrouwt in belangrijke mate op Marokko om migranten tegen te houden. Het land ontvangt grote geldbedragen, onder meer om de grenzen beter te bewaken. Marokko benadrukt dat het een enorme inspanning levert: dit jaar zouden al 54 duizend migranten zijn teruggestuurd.

Bron: De Volkskrant d.d. 28 september 2018

Noot: uit onderzoeken uitgevoerd door de Europese Commissie, arbeidsbureau Rekrute en The Boston Consulting Group blijken, dat 53 procent van alle jonge Tunesiërs; 91 procent van de jonge Marokkanen en 84 procent van de jonge Algerijnen naar EUropa willen verhuizen.

Bron: powned.tv d.d. 28 september 2018

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG