Uitspraak paus Benedictus XVI versus uitspraak premier Imran Khan

Print Friendly, PDF & Email

Wereldwijd groeit de woede binnen de moslimgemeenschap over uitspraken van paus Benedictus XVI over de islam. In een toespraak in Duitsland citeerde hij de 14e-eeuwse christelijke keizer Manuel II Palaeologos die kritiek uitte op profeet Mohammed.

Het citaat, waar de islamitische wereld woedend over is, luidt: “Laat mij zien wat voor nieuwe dingen Mohammed heeft gebracht en jij zult alleen slechte en inhumane dingen vinden, zoals dat hij heeft voorgeschreven het geloof dat hij predikte, met het zwaard te verspreiden.”

Bron: eenvandaag.nl d.d. 15 september 2006

‘Jezus speelt geen rol in de geschiedenis.’ Met deze opmerking heeft de Pakistaanse premier Imran Khan de woede gewekt van veel landgenoten. Vooral christenen maken zich zorgen.

‘Imran Khan heeft zijn ware gezicht aan de wereld getoond,’ reageerde de christelijke mensenrechtenactivist Kashif Nawab uit Lahore. De Pakistaanse premier wil volgens hem opzettelijk met zijn ‘ongegronde verklaring miljarden christenen overal ter wereld in een kwaad daglicht stellen’.

Khan had dinsdag (20/11/2018) in de openingstoespraak op een tweedaagse conferentie over religieuze verdraagzaamheid gezegd dat ‘in de geschiedenis Mozes meermalen wordt vermeld, maar Jezus Christus niet’. Het kwam hem meteen op felle verwijten te staan, zowel van christenen als van moslims in Pakistan.

Bron: Suriname Herald d.d. 22 nov. 2018, link https://www.srherald.com/buitenland/2018/11/22/premier-pakistan-ontkent-historische-rol-van-jezus/

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG