Kristallen versus vaatwerk versus vaasje

‘Breek de kristallen niet’
Anas bin Malik, een sahabi (metgezel/discipel) van de profeet Mohammed, heeft het volgende verteld.

Bij de terugkeer (naar Medina) na de laatste hadj (bedevaart in Mekka) leidde Anjeshe de kamelen waarop de vrouwen van de profeet Mohammed zaten. Anjeshe liet de kamelen rennen op de ritmische liederen die hij zong met zijn mooie stem. De profeet zei tot hem: “O Anjeshe, rijd langzaam, breek de kristallen niet.” (Bron: Al-Darimi)

Kristal – kostbaar glas

De profeet Mohammed vergeleek vrouwen met kristal: kostbaar en broos/breekbaar. De boodschap: behandel vrouwen met liefde en zorg.

Verschillende meningen van enkele vrouwen over Internationale Vrouwendag

Verschillende organisaties stonden gisteren (8 maart 2019), Internationale Vrouwendag, stil op deze dag. Ook enkele vrouwen gaven in gesprek met Suriname Herald hun mening over deze dag. U leest hier enkele meningen: […..]

Ruth Karsters, werkende vrouw, vindt het goed dat men een dag uittrekt voor de vrouw, maar in principe ben ik vrouw van 1 januari tot 31 december, zei ze. Deze dag zegt mij niet zoveel, omdat ik het elke dag ben. Het is een speciale dag. Men heeft een dag uitgetrokken om aandacht te besteden aan de vrouw en dat vindt zij een goed idee, maar laten we elke dag aandacht schenken aan de vrouw, is zij van mening. “Laten we de vrouw behandelen als broos vaatwerk, met liefde en zorg.”

Lees meer hier https://www.srherald.com/suriname/2019/03/09/verschillende-meningen-van-enkele-vrouwen-over-internationale-vrouwendag/

‘Vaasje van Rutte’
In een open brief roept VVD-leider Mark Rutte ‘al die gewone normale mensen’ op om Nederland te beschermen. Daarbij vergelijkt hij Nederland met een vaasje ‘dat door 17 miljoen gewone en bijzondere mensen wordt vastgehouden’. Dat vaasje is broos/breekbaar en kan zomaar kapot vallen. Verwijzend naar de brexit noemt hij Groot-Brittannië een samenleving waarin men het vaasje liet vallen. ‘Nu zitten ze in de chaos,’ schrijft hij. (Bron: Algemeen Dagblad)

Ahmad Jhawnie

VANDAAG