Wijziging Wet op staatsschuld misdaad tegen het volk

Print Friendly, PDF & Email

Vroeger was bauxiet de kurk waarop de economie van ons land dreef en nu zijn de miljarden leningen die de regering-Bouterse sluit op de internationale kapitaalmarkt, de kurk waarop Suriname drijft. Er worden links en rechts dubieuze leningen gesloten zonder te verantwoorden. Alles is in een waas van geheimzinnigheid gehuld. Deze regering bekommert zich niet over de toekomst van het land en volk. Met geen enkel woord wordt er gerept hoe de grote leningen terugbetaald moeten worden.

Als president Bouterse ons goedgezind was, zou hij zeggen: "Niet lenen, believe me, deze miljarden leningen gaan Suriname de das omdoen." Helaas, de opdracht van Bouterse aan de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is, blijven lenen, blijven lenen, want ze hebben geld nodig om de verkiezingen te kunnen winnen. Deze regering is nog niet verzadigd van al die leningen.

Om onbeperkt en ongestraft te kunnen lenen heeft het assembleelid, Amzad Abdoel, zeer waarschijnlijk in opdracht van de president, een initiatiefvoorstel ingediend om de Wet op de staatsschuld te wijzigen. Het initiatiefvoorstel van Amzad Abdoel is ronduit misdadig.

Er zijn heftige discussies losgebarsten over de voorgenomen wijziging van de Wet op de staatsschuld. Vele organisaties waaronder de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) en politieke partijen hebben de alarmbel geluid over de wijziging van de Wet op de staatsschuld.

Het groeiend onbehagen over de leendrift van deze regering onder leiding van Bouterse neemt met de dag toe. De hele financiële situatie in Suriname dreigt te ontsporen. Indien de wet wordt aangenomen zal de schuldenberg alleen maar hoger worden. Bijna eenieder is bezorgd over de wijziging van de Wet op de staatsschuld behalve de grappenmakers van de coalitie en ‘supereconoom’ Amzad Abdoel.

Als de wet wordt aangepast en de regering ongestraft en onbeperkt mag lenen, is dat een ernstige misdaad tegen het Surinaamse volk. De regering is misdadig bezig. Laten we hopen dat alle 51 assembleeleden, vooral die van de coalitie, de wijziging van de Wet op de staatsschuld afwijzen. Nu al bevinden wij ons in een penibele situatie met een staatsschuld van meer dan 3 miljard dollar, laat staan als deze regering onbeperkt en ongestraft mag lenen. De top van de schuldenberg zal je niet meer kunnen zien.

Idris Naipal

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG