Na straatnaamborden rioolputdeksels?

Print Friendly, PDF & Email

Het is eindelijk zover dat er vernieuwing plaatsvindt van vele straatnaamborden en palen. Met de verkiezingen op komst is dat natuurlijk zeker wenselijk. Jammer dat het wel langer dan twee jaar heeft geduurd voor zover ik dat heb bijgehouden. Maar goed, er zijn nu dus wel middelen vrijgemaakt om dit aan te pakken. Wat is dan het volgende euvel dat aangepakt kan worden?

Al jaar en dag kom je openstaande rioolputten tegen, van de kleine tot ook grote. Sommige zijn niet eens meer te herkennen, want ze zijn volledig dicht met zand en onkruid. Over plastic afval hoeven we niets meer te zeggen, want dat zit er standaard in. Niet vreemd, want als er geen deksel is dan gaat het er eerder in zitten. Beter zou zijn als dat afval geen zwerfafval werd. We kunnen wel mensen kwalijk nemen dat ze een beroerde mentaliteit hebben, omdat ze maar overal smijten. Echter, de overheid mag ook zichzelf aanspreken, want waarom kunnen de rioolputten geen deksel meer hebben? Is het gebruikte model achterhaald? Heeft het met diefstal van de deksels te maken? Is er geen budget voor?

Het gaat om een stukje veiligheid en zeker ook om wateroverlast enigszins tegen te gaan als deze rioolputten verstopt zijn. Van het een komt dan het ander. Niemand heeft baat bij ongerief. Hopelijk wordt dit nog vóór 25 mei 2020 aangepakt.

Tanya Frijmersum

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG