Gesprekken NDP en ABOP moreel-ethisch totaal verwerpelijk

Ronnie Brunswijk begroet zijn aanhangers. Foto: Facebook

De profeet Mohammed heeft gezegd dat als een jongen en meisje verloofd zijn, mogen anderen geen huwelijksaanzoek meer richten tot één van hen. Pas als de verloving verbroken is. De redenen zijn om te voorkomen dat de verloofden worden omgekocht om met iemand anders te trouwen; om te voorkomen dat er tweedracht wordt gezaaid tussen de verloofden. Kortom, om te voorkomen dat de verloving wordt ondermijnd en geschaad.

Een huwelijksaanzoek sturen voor een verloofde jongen en verloofd meisje (of man en vrouw) is dus moreel-ethisch totaal verwerpelijk.

Naar aanleiding van de op 25 mei 2020 in Suriname gehouden parlementsverkiezingen, hebben de politieke partijen VHP, ABOP, NPS en PL op 30 mei een protocol van samenwerking getekend voor de vorming van de regeercoalitie 2020-2025. Dit moet gezien worden als een verloving.

Vanaf voornoemde datum mogen die vier partijen afzonderlijk in de verste verte geen gesprekken meer voeren met andere politieke partijen om te komen tot de vorming van een regeercoalitie.

Uit het artikel “Brunswijk wijst ook verzoek Hoefdraad af” d.d. 9 juni 2020 op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat Desi Bouterse en Gillmore Hoefdraad gesprekken hadden gevoerd met Ronnie Brunswijk om mogelijkheden te bekijken voor een samenwerking tussen de NDP en ABOP.

In het licht van het hierboven aangehaalde gezegde van de profeet Mohammed, kunnen de gesprekken van de NDP met de ABOP worden beschouwd als poging tot omkoping, als poging om tweedracht te zaaien, als poging om de samenwerking tussen de vier partijen te ondermijnen en te schaden. Dit alles is moreel-ethisch totaal verwerpelijk. Vooral de ABOP treft in deze blaam.

Gerelateerde artikelen
– Brunswijk blijft erbij: ABOP gaat nooit meer samenwerken met NDP op Suriname Herald d.d. 11 november 2019
– Zowel Bouterse als Hoefdraad benaderde Brunswijk, NDP bood presidentschap aan op Waterkant.Net d.d. 9 juni 2020

Ahmad Jhawnie

VANDAAG