Brunswijk als toekomstige vicepresident

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Ronnie Brunswijk heef zich kandidaat gesteld voor het vicepresidentschap. Hij moet deze kans krijgen om zijn idealen waar te maken. Later moet men hem niet verwijten dat hij voor de verkiezing beloften heeft gemaakt welke hij niet waar heeft kunnen maken. Toen hij in de positie was heeft hij een andere het vicepresidentschap laten bekleden en die heeft niet alles kunnen doen wat zijn partij met het land Suriname voor ogen had.

Men moet niet steeds zeggen dat de beste stuurlui aan wal staan. Hij heeft geen ego probleem, anders had hij de stoel als voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) behouden. Hij heeft ingezien dat hij vanuit een andere positie veel meer kan betekenen. Vanuit DNA zaken roepen en dan geen oplossing krijgen zou hem erg dwars zitten. Dus de stap die Brunswijk vandaag de dag maakt om te gaan voor het vicepresidentschap is niet zomaar. Hij weet wat hij het volk heeft beloofd en hij weet hoe deze zaken opgelost moeten worden. Het volk moet hem juist daarom ondersteunen en hem de kans geven. Hij zal het volk niet teleurstellen gezien het feit hoe hij zijn rug recht heeft weten te houden sinds zijn uittreden uit de combinatie met de NDP.

Brunswijk zal de wereld laten buigen voor hem. Een fout uit het verleden mag hem niet in de weg staan. Instanties hebben de kans gehad om hem hierop te beoordelen en te veroordelen. Zaken die niet zijn aangepakt mogen als verjaard worden beschouwd in een democratie. Brunswijk heeft leiderschap en dwingt het ook af en dat heeft hij onlangs weer bewezen. Hij heeft president Desi Bouterse als felle tegenstaander zo ver gekregen hem als voorzitter te erkennen van DNA en hij heeft hem de felicitaties afgedwongen wat geen andere heeft kunnen doen in het openbaar. Hij is per definitie niet hebzuchtig en hij gunt een ander. Hij denkt aan zijn medemens met erkenning en waardering. Het strooien met eigen geld mag zolang het uit deze invalshoek komt en zolang het met privégelden is. Iemand die strooit steelt niet. Brunswijk heeft dus sterke eigenschappen welke het land ten goede zullen komen.

Brunswijk is degene die de corruptie zal aanpakken en het gestolen geld gaat terugvorderen. Hij is degene die de dieven uit de voorgaande periode gaat laten opsluiten. Hij durft en met hem zijn partij. Zijn partij roept het hardst dat deze regering een boevenbende is en dat ze opgesloten moeten worden. Zijn partij heeft ervoor gezorgd dat de gemeenschap steeds op de hoogte werd gesteld van de diefstallen en de fraude gepleegd door de regeerders. Zijn partij accepteert kritiek en zijn partij kan kritiek geven en de zaken benoemen hoe ze zijn en dat heeft het volk ook bij de verkiezing als waardering laten blijken met haar stem. De vurigheid en de wil van de partij om te regeren moet de kans niet worden ontnomen. Het volk zal niet worden beschaamd.

Brunswijk is een krachtige en geen wispelturige partner van Chan Santokhi en dat kan het besturen ten goede komen. Chan weet dit en is bewust van de kwaliteiten van Brunswijk als genoemd hierboven en daarom accepteert hij deze combinatie. Het zou Chan kwalijk worden genomen om zo een felle daadkrachtige en geestdriftige bestuurder aan de kant te zetten. Dus voordeel voor de uitdaging met Ronnie Brunswijk is op zijn plaats. Suriname gaat met Brunswijk in de uitvoerende macht als vicepresident een krachtige en goede richting op.

Hein Taus

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG