NDP: “De uitdagingen van een moeder”

Print Friendly, PDF & Email

Het geluk van een kind begint in het hart van een moeder. Kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Daar is veel kracht en doorzettingsvermogen voor nodig. De taken van een moeder of moederfiguur in het gezin zijn dagelijks en veelzijdig. De daarmee gepaard gaande zorgen en onzekerheden mogen niet op de kinderen worden afgereageerd. Geduld en begrip zijn daarom unieke capaciteiten, die elke moeder heeft leren ontwikkelen.

Alle moeders zijn bekend met de opvoeding en de onzekerheid over de toekomst: hoe kunnen onze kinderen beschermd worden tegen de negatieve invloeden van de maatschappij? Hoe presteren de kinderen op school? Raken ze bevriend met de verkeerde personen? Hoe gaan de kinderen om met sociale media?

Er is veel geschreven hoe een goede moeder te zijn, maar geen één kent het hele verhaal. Alleen de moederlijke intuïtie of ervaring leidt haar hierbij.

Naast de bekende zorgen komen al langer dan een jaar de bijkomende zorgen van de COVID-19-pandemie erbij. Dit jaar is er op Moederdag een lockdown afgekondigd, waardoor vele moeders hun kinderen en kleinkinderen niet kunnen ontvangen. Ook zullen de moeders in ziekenhuizen en bejaarde tehuizen geen bezoek kunnen krijgen. Voor de tweede keer op Moederdag, sinds de uitbraak van COVID.

De verschillende beheersmaatregelen en protocollen zijn in de praktijk zeker voor moeders niet gemakkelijk. Denk maar aan het organiseren van thuisonderwijs, want niet alle moeders zijn leerkrachten. Wanneer mogen de kinderen nu wel of niet naar school? Hoe laat zijn ze vrij? Hoe kan de sfeer voor het gezin goed en gezond gehouden worden tijdens de lockdowns? Vele moeders hebben naast de kinderen en het gezin ook een eigen carrière.

Samen met haar gezin zal thuiswerken gecombineerd moeten worden met langer en vaker samen thuis zijn. Voor alleenstaande moeders zijn deze verantwoordelijkheden nog uitdagender, omdat zij er alleen voor staat. Communicatie, begrip en solidariteit zijn daarom een essentieel onderdeel binnen onze maatschappij om elkaar te blijven ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Door de heersende economische crisis weten talloze moeders niet meer hoe zij het huishouden draaiende moeten houden. Dit baart grote zorgen.

De Nationale Democratische Partij (NDP) roept daarom eenieder op in vrede met elkaar te blijven leven en elkaar te ondersteunen waar nodig en mogelijk is. Geeft u waardering, extra aandacht en liefde aan de moeder. Als we alle moeders kunnen beschermen, beschermen we ook de kinderen en stellen wij de toekomst van onze Surinaamse natie veilig. De NDP belooft u te strijden voor betere tijden.

Een fijne Moederdag aan alle moeders en diegenen die de rol van een moeder op zich nemen.

Nationale Democratische Partij (NDP)

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG