VHP Nederland feliciteert Suriname

Print Friendly, PDF & Email

VHP Nederland juicht de goedkeuring van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor Suriname voor een bedrag van US$ 688 miljoen toe en feliciteert de regering-Santokhi met deze belangrijke bereikte stap tot verdere ontwikkeling van Suriname. Het besluit van het IMF geeft aan, dat het vertrouwen van de internationale gemeenschap in Suriname weer is hersteld. De financiële regeling van het IMF zal het economische plan van de regering-Santokhi ondersteunen en ook helpen de overheidsschuld terug te brengen tot een houdbaar niveau.

Met deze IMF-goedkeuring kan het monetaire- en wisselkoers beleidskader worden verbeterd. Ook het financiële stelsel kan worden gestabiliseerd en de institutionele capaciteit worden versterkt. Het uitvoeren van het hervormingsprogramma is zeer belangrijk om een meer welvarende toekomst voor Suriname te waarborgen. De hervormingen zullen de institutionele capaciteit voor macro-economisch beleid verbeteren, de stabiliteit van de financiële sector handhaven, corruptie aanpakken en het bestuur versterken.

VHP Nederland vindt deze stap van het IMF van belang, omdat hierdoor de hervormingen zullen worden ondersteund door technische bijstand van ontwikkelingspartners, waaronder het IMF, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbankgroep. Er gloort weer hoop en licht aan de Surinaamse horizon. Het is aan de Surinaamse bevolking en de regering-Santokhi om nu vastbesloten en vastberaden de verdere ontwikkeling van het land ter hand te nemen, waarbij de meest kwetsbaren tijdens het aanpassingsproces worden beschermd.

VHP Nederland feliciteert de regering en de Surinaamse bevolking met deze zwaar bevochten mijlpaal en spreekt de hoop uit dat hiermee een belangrijke stap is gezet tot welvaart en welzijn en de toekomst voor de totale Surinaamse bevolking. W'o set en!! Sranan sa wini.

VHP Nederland
Soedamah Lachman (voorzitter)

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG