Zijn de handgranaten afkomstig uit het illegale wapenarsenaal van DDB?

De handgranaten die werden aangetroffen onder de auto van Jason Pinas
Print Friendly, PDF & Email

Gisteren, donderdagochtend, zijn er onder één bij het huis van de Ware Tijd-journalist Jason Pinas geparkeerde auto, twee aan elkaar geplakte handgranaten gevonden.
Projectielen als handgranaten zijn geen wapens die je bij Omu Snesi om de hoek kan halen. Het zijn wapens die ingewijden, en dan nog via via, op de kop kunnen tikken.

Dus de eerste vraag die in deze om een antwoord schreeuwt is: "Waar heeft/hebben de dader(s) deze projectielen vandaan gehaald? Staat er ergens in Suriname een nog geheim wapendepot van waaruit deze projectielen zijn gehaald?"

Bij ons ligt nog vers in het geheugen de zogenaamde omvangrijke wapendiefstal uit de tot dan toe bij de autoriteiten nog onbekend wapenarsenaal ten huize van de oud-president Desiré Delano Bouterse (DDB). Het bestaan van dit wapenarsenaal kwam pas aan het licht na de zogenaamde omvangrijke wapendiefstal uit dit wapenarsenaal.

Over de voortgang en het verloop van het onderzoek van deze zogenaamde omvangrijke wapendiefstal hult het Openbaar Ministerie (OM) zich nog altijd in een compleet stilzwijgen.

Met het plaatsen van de handgranaten onder een auto hij het huis van de Ware Tijd-journalist Jason Pinas krijgt het OM er nog een wapenzaak bij die hoogstwaarschijnlijk in verband kan worden gebracht met de zogenaamde omvangrijke wapendiefstal uit het illegale wapenarsenaal ten huize van de oud-president Desiré Delano Bouterse.

Romeo Hoost
romeoho@gmail.com

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG