Eerste Rotary Business Chess Tournament

Schaakspel. Foto: Thinkstock
Print Friendly, PDF & Email

De Schaakvereniging Free First Move organiseert zondag de eerste Rotary Business Chess Tournament. Dit evenement van Rotary club Paramaribo Central wordt onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond gehouden. Het schaakevenement wordt opgedeeld in twee klassen: de business class en de open class. In de Business Class zullen de top 20 schakers van Suriname, 20 verschillende bedrijven vertegenwoordigen.

De bedrijven die zullen strijden voor de felbegeerde titel zijn: Assuria Verzekeringen, Basic One, BDO, Cirkel Group, Devnan Agencies, Diatel, Firm Engineering, Haukes Construction NV, IBT Engineering, Kiesel, Leo Victor, Lorgnet, Niamat verhuurbedrijf, Optiek Ninon, Qualogy, Soeng Ngie, Sunecon NV, Suralco, Suriname Eye Center en Surpaf.

Naast de schaaktop die zal strijden in de business class zullen er 100 schakers de gelegenheid hebben om elkaar te treffen in de open class. Inschrijven voor de open class staat nog open en kan via de website www.rbct-sur.com. Het toernooi start om 10.00 uur in het SOC gebouw (Olympic House). Updates met betrekking tot het toernooi worden ook via Facebook op https://www.facebook.com/rbct.sur bekendgemaakt.

In de business class worden er 7 rondes volgens het Zwitsers systeem gespeeld, waarbij elke speler 20 minuten denktijd per partij krijgt. In de open class zullen er 12 rondes volgens het Zwitsers systeem worden afgewerkt. In deze klasse maken de spelers ook kans op de verschillende categorieprijzen. De sponsoren van het evenement zijn Telesur (gold), Staatsolie (silver) en Optiek Ninon (bronze).

VANDAAG