Messi breekt Spaans doelpuntenrecord

Lionel Messi. Foto AFP

Lionel Messi heeft in de Primera División het stokoude record van Telmo Zarra gebroken.

De Argentijnse vedette van FC Barcelona zorgde met een rake vrije trap al voor de 1-0 in het duel met Sevilla, waarmee hij het record evenaarde. In de 72ste minuut ging hij Zarra voorbij met de 4-1 tegen Sevilla, nummer 252.

Zarra schoot er in de jaren ’40 en ’50 251 in voor Athletic de Bilbao. Alleen qua moyenne deed Zarra het beter. Hij had 277 wedstrijden nodig om tot zijn totaal te komen. Messi speelde tot dusver 289 wedstrijden in de Primera División.

Champions League
Messi achterhaalde ruim twee weken geleden in de Champions League ook al de topscorer aller tijden. Tegen Ajax maakte de Argentijn er toen twee, waardoor hij zijn totaal op 71 doelpunten bracht. Dat zijn er net zoveel als recordhouder Raúl.

Messi kan de voormalig spits van Real Madrid en Schalke 04 dinsdag voorbij gaan. Dat speelt Barcelona in de Champions League bij Apoel Nicosia. Hij heeft in de strijd om ‘eeuwige’ topschutterstitel van het Europese miljoenenbal stevige concurrentie van Cristiano Ronaldo.

De huidige speler van Real Madrid staat op 70 treffers en komt met zijn club woensdag in actie tegen FC Basel. In de competitie ligt Ronaldo nog wel ruim achter op de Argentijn: 55 om precies te zijn.

NOS

VANDAAG