Venezuela verrast Colombia op Copa América

Foto AP
Print Friendly, PDF & Email

Sensatie in de Copa América: Colombia ging met 0-1 onderuit tegen Venezuela. Salomon Rondon schoot 'La Vinotinto' na een uur op voorsprong. Bij Colombia, dat op het WK nog tot in de kwartfinales reikte, stonden alle sterren op het veld: naast James Rodríguez en Radamel Falcao was er ook plaats voor én Carlos Bacca én Juan Cuadrado. Jackson Martinez moest vrede nemen met een rol als invaller.

Colombia maakte geen sterke indruk in zijn eerste wedstrijd op de Copa América. De nummer 4 op de FIFA-ranking domineerde wel licht, maar kon de Venezolaanse doelman Alain Baroja nooit echt bedreigen. Aan de overzijde toonde Venezuela zich bijzonder efficiënt. Na een snelle counter kopte Rondon, de 0-1 genadeloos voorbij David Ospina.

Pas daarna werd de Venezolaanse keeper op de proef gesteld. In de 78ste minuut ranselde hij pogingen van James Rodríguez en Edwin Cardona uit zijn doel. Venezuela trok de overwinning daarna zonder veel problemen over de streep. Een énorme verrassing. Ter vergelijking: Venezuela is pas 72ste op de FIFA-ranking na exoten als Zambia, Trinidad & Tobago en Oeganda.

AD

VANDAAG