Weer 7-1 bij een wedstrijd van Brazilië

Philippe Coutinho (r) in duel met James Marcelin. Foto AFP

Brazilië en Haïti trakteerden de ruim 28.000 toeschouwers in Orlando woensdagavond op liefst acht treffers tijdens hun groepswedstrijd in de Copa América. Met de kanttekening dat zeven van die treffers op naam kwamen van een Braziliaan.

Philippe Coutinho was de gevierde man bij Brazilië met drie treffers. Hij brak de ban in de veertiende minuut, breidde de score binnen een half uur uit naar 2-0 en maakte in blessuretijd ook nog zijn derde.

Renato Augusto, Gabriel en Lucas Lima breidden de score verder uit. Pas bij 5-0 deed het machteloze Haïti iets terug via James Marcelin. Het eindigde bij 7-1. Een eindstand die de Braziliaanse voetballiefhebber overigens nog pijnlijk vers in het geheugen zal liggen. In de halve finales van het WK van 2014 in eigen land prijkten die cijfers ook op het scorebord na Duitsland-Brazilië.

Gelijkspel Ecuador-Peru
In de andere wedstrijd in Groep B verspeelde Peru in Glendale een voorsprong van 2-0 tegen Ecuador. Het werd 2-2. Zowel Peru als Brazilië heeft nu vier punten verzameld na twee duels. Die landen staan in de derde groepswedstrijd tegenover elkaar. Ecuador, dat in de laatste speelronde nog tegen Haïti moet, kan zich ook nog kwalificeren voor de kwartfinales.

NOS

VANDAAG