Pellè: “Ik moet Feyenoord en Koeman bedanken”

Doelpuntenmaker Pellè bedankt Feyenoord en Koeman

In de 92ste minuut volleerde Graziano Pellè de bal hard tegen de touwen. Het was de 2-0 tegen België. De beslissing in Italiaans voordeel. De 30-jarige spits debuteert op een eindtoernooi en is in de eerste wedstrijd direct succesvol.

Toch was Pellè na afloop tegenover Bert Maalderink kritisch op zichzelf. “Ik heb iets te lang gewacht met scoren. Ik had al eerder kunnen scoren. Maar het was een zware wedstrijd.”

De voormalige spits van AZ en Feyenoord had wel meer verwacht van België. “We wisten dat we moesten spelen tegen een sterk land. Op papier dan. Op het veld was het echter anders,” benadrukt hij.

“Italië is op toernooien vaak goed,” gaat Pellè verder. “Je zou moeten weten dat Italianen trots zijn op hun land. Maar laten we niet te snel juichen. We hebben nog een lange weg te gaan.”

Niet heel lang geleden was Pellè een onbekende speler in Italië. Bij AZ werd hij bestempeld als miskoop, maar toen hij via Parma en Sampdoria bij Feyenoord terechtkwam, maakte Nederland ineens kennis met de echte Pellè. In Italië bleef het nog even stil. Daar werd hij pas opgepikt toen hij ook in de Premier League – in het shirt van Southampton – indruk maakte.

“Ik moet de mensen die dichtbij mij staan bedanken. Maar ik moet ook Feyenoord bedanken en mister Koeman. Feyenoord was het begin van een nieuw leven voor mij. Ik geniet er echt van. Het is mooi dat ik scoor, maar dat is ook mijn beroep. Ik ben een nummer 9.”

Hoe zit het eigenlijk met het Nederlands van de Italiaan? “Een beetje,” begon Pellè het interview, om aan het einde van het gesprek in het Nederlands te antwoorden op de vraag of hij net als Koeman vertrekt bij Southampton. “Ik weet het niet wat ik ga doen. Na het EK ga ik misschien praten over mijn toekomst.”

NOS

VANDAAG